X
 
 

Частично прекратиха производството за смъртта на Тодор от Враца заради липса на убийство

4602 6
photo of Частично прекратиха производството за смъртта на Тодор от Враца заради липса на убийство
Окръжна прокуратура –гр. Враца частично прекрати наказателното производство по отношение на обвинението на Иван Дамянов и Десислав Дамянов в умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди на Тодор Йорданов.

След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство, и най-вече съобразявайки констатациите и изводите на съдебните медици по назначените в хода на разследването 4 съдебно-медицински експертизи, прокуратурата и преценила, че няма извършено убийство.

За протестите и смъртта в Румъния и България

В началото на ноември миналата година премиерът на Румъния Виктор Понта подаде оставка след многохилядни антиправителствени протести по...

Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно - следствена връзка, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че според експертизата Тодор е починал от исхемична болест на сърцето, а побоят не е причинил смъртта му.

От прокуратурата уточняват, че по делото са събрани доказателства, че пострадалият Тодор Йорданов е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти-кардиолози. На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Налага се изводът, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов, с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта. Т. е. действията на двамата обвиняеми не са могли да причинят и не са причинили смъртта на Тодор Йорданов. Тя е резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания. С оглед на това се налага изводът, че престъплението, за което Иван и Десислав Дамянови са привлечени като обвиняеми по чл.116, ал.1, т.11 вр. чл.115 вр. чл.20, ал.2 от НК, не е извършено, тъй като липсва обективна съставомерност, т.е няма извършено убийство.

В хода на досъдебното производство са разпитани множество свидетели, назначена е и видеотехническа експертиза, от която е видно, че сблъсъкът е траял по-малко от 3 минути, след което е преустановен. Събрани са доказателства, че са налице хулигански действия, извършени от обвиняемите Дамянови. Компетентността да разследва тези престъпления, съгласно правилата на местната и родова подсъдност, уредени в НПК, е на Районна прокуратура – гр. Враца, поради което с постановление от 24.02.2016 г. делото е изпратено на РП-Враца за продължаване на разследването.

Прокуратурата с допълнителни въпроси за смъртта на Тодор

Прокуратурата възнамерява да възложи отговори на допълнителни въпроси по съдебно-медицинската експертиза на 18 годишния Тодор от Враца....

Постановлението в частта относно частичното прекратяване на наказателното производство е изпратено на наследниците на починалия Тодор Йорданов и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Окръжен съд-Враца.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Окръжна прокуратура : Тодор е бил само ЧАСТИЧНО убит, затова ние си прибираме пачките - изпълнили сме точно поръчката .
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • корумпирани факти 2 корумпирани факти преди 2 години Профил на трол?
  Ясно факти-фалшиви болнични, фалшиви експертизи КОРУПЦИЯ съдебно медицинска!
 • Анон 2.1 Анон преди 2 години Профил на трол?
  У нас пълно с мутри и затова настнаха Кърджалийски времена! Вижте какво пише №1, който е гадна мутра и изрод! Двете мутри са започнали да ритат ланиците на автомобилът му и след това с счупили огледалото му! Всеки в такъв случай, ще разбере, че автомобилът е повреден от гадни хулигани и убийци и затова Тодор е излезъл да защити себе си и автомобилът си, но самозащитата му не успява, защото след к виж още ›› ато са счупили автомобилът му и са го предизвикали, те са го очаквали и веднага единият му жваща ръцете, а другият почва д аго налага в гърдите и крема, за да не оставят рани по него, а това доказва, че те са много опитни побойници-хулигани и успяват да предизвикат смърта му! А прокурорът от Враца, веднага е платен от хулиганите-джамбази, богати стари негови познайници и срещу тяхното заплащане, прокурорът им намира веднага купени от него лекари за петорната експертиза! Това е един много алчен кръвопиец-прокурор, а не човек, клел се на Темида! Защото как може един пребил едно коте, преди 1 1/2 г. да получи присъда от 3 години, а две мутри пребили млад и обещаващ човек, да бъдат оправдани?
  : 4 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  2.1, добре ги сплиташ, ти беше ли там да видиш как е станало? Но вместо да философстваш, по добре си извади извод какво да бъде поведението ти на улицата, защото ако нож вадиш, от нож умираш. Каквото повикало, това и отвърнало. Били му ритали автомобила, а той защо ги е предизвикал и им свиркал, по бързо да се махат от пешеходната пътека? Да се направи герой пред гаджето което е в колата!? Затова виж още ›› ли? Всеки келешлък си намира майстора.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Нали фактите са най важни, какво още ровите? Кой го е карал това хлапе да слиза от колата и да налита на бой, и то с бокс?. Кой, ако е на мястото на братята няма да се отбранява? Утре може да се случи на всеки, келешите станаха много нагли и затова все така ще си получават заслуженото. Много си навириха носовете.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  чак сега ще има убииство
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Гръцката кухня – здравословна и неповтор...

Meze е общото име на многобройните малки ястия, които обичайно се сервират с вино, узо или домашно приготвено ципуро. Те са неразделна ...

Последно в Актуално