X
 
 

Частично прекратиха производството за смъртта на Тодор от Враца заради липса на убийство

4602 6
photo of Частично прекратиха производството за смъртта на Тодор от Враца заради липса на убийство
Окръжна прокуратура –гр. Враца частично прекрати наказателното производство по отношение на обвинението на Иван Дамянов и Десислав Дамянов в умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди на Тодор Йорданов.

След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство, и най-вече съобразявайки констатациите и изводите на съдебните медици по назначените в хода на разследването 4 съдебно-медицински експертизи, прокуратурата и преценила, че няма извършено убийство.

За протестите и смъртта в Румъния и България

В началото на ноември миналата година премиерът на Румъния Виктор Понта подаде оставка след многохилядни антиправителствени протести по...

Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно - следствена връзка, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че според експертизата Тодор е починал от исхемична болест на сърцето, а побоят не е причинил смъртта му.

От прокуратурата уточняват, че по делото са събрани доказателства, че пострадалият Тодор Йорданов е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти-кардиолози. На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Налага се изводът, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов, с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта. Т. е. действията на двамата обвиняеми не са могли да причинят и не са причинили смъртта на Тодор Йорданов. Тя е резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания. С оглед на това се налага изводът, че престъплението, за което Иван и Десислав Дамянови са привлечени като обвиняеми по чл.116, ал.1, т.11 вр. чл.115 вр. чл.20, ал.2 от НК, не е извършено, тъй като липсва обективна съставомерност, т.е няма извършено убийство.

Прокуратурата с допълнителни въпроси за смъртта на Тодор

Прокуратурата възнамерява да възложи отговори на допълнителни въпроси по съдебно-медицинската експертиза на 18 годишния Тодор от Враца....

В хода на досъдебното производство са разпитани множество свидетели, назначена е и видеотехническа експертиза, от която е видно, че сблъсъкът е траял по-малко от 3 минути, след което е преустановен. Събрани са доказателства, че са налице хулигански действия, извършени от обвиняемите Дамянови. Компетентността да разследва тези престъпления, съгласно правилата на местната и родова подсъдност, уредени в НПК, е на Районна прокуратура – гр. Враца, поради което с постановление от 24.02.2016 г. делото е изпратено на РП-Враца за продължаване на разследването.

Постановлението в частта относно частичното прекратяване на наказателното производство е изпратено на наследниците на починалия Тодор Йорданов и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Окръжен съд-Враца.

Actualno.com

Етикети:

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Окръжна прокуратура : Тодор е бил само ЧАСТИЧНО убит, затова ние си прибираме пачките - изпълнили сме точно поръчката .
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • корумпирани факти 2 корумпирани факти преди 2 години Профил на трол?
  Ясно факти-фалшиви болнични, фалшиви експертизи КОРУПЦИЯ съдебно медицинска!
 • Анон 2.1 Анон преди 2 години Профил на трол?
  У нас пълно с мутри и затова настнаха Кърджалийски времена! Вижте какво пише №1, който е гадна мутра и изрод! Двете мутри са започнали да ритат ланиците на автомобилът му и след това с счупили огледалото му! Всеки в такъв случай, ще разбере, че автомобилът е повреден от гадни хулигани и убийци и затова Тодор е излезъл да защити себе си и автомобилът си, но самозащитата му не успява, защото след к виж още ›› ато са счупили автомобилът му и са го предизвикали, те са го очаквали и веднага единият му жваща ръцете, а другият почва д аго налага в гърдите и крема, за да не оставят рани по него, а това доказва, че те са много опитни побойници-хулигани и успяват да предизвикат смърта му! А прокурорът от Враца, веднага е платен от хулиганите-джамбази, богати стари негови познайници и срещу тяхното заплащане, прокурорът им намира веднага купени от него лекари за петорната експертиза! Това е един много алчен кръвопиец-прокурор, а не човек, клел се на Темида! Защото как може един пребил едно коте, преди 1 1/2 г. да получи присъда от 3 години, а две мутри пребили млад и обещаващ човек, да бъдат оправдани?
  : 4 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  2.1, добре ги сплиташ, ти беше ли там да видиш как е станало? Но вместо да философстваш, по добре си извади извод какво да бъде поведението ти на улицата, защото ако нож вадиш, от нож умираш. Каквото повикало, това и отвърнало. Били му ритали автомобила, а той защо ги е предизвикал и им свиркал, по бързо да се махат от пешеходната пътека? Да се направи герой пред гаджето което е в колата!? Затова виж още ›› ли? Всеки келешлък си намира майстора.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Нали фактите са най важни, какво още ровите? Кой го е карал това хлапе да слиза от колата и да налита на бой, и то с бокс?. Кой, ако е на мястото на братята няма да се отбранява? Утре може да се случи на всеки, келешите станаха много нагли и затова все така ще си получават заслуженото. Много си навириха носовете.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  чак сега ще има убииство
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 18 август

Овен Днес със сигурност няма да сгрешите ако бъдете искрени и естествени. Истинските приятели се печелят с честност и без маски. Теле...