Хората в Мизия още не могат да преживеят голямото наводнение от 2014 г.

3213
Хората в Мизия още не могат да преживеят голямото наводнение от 2014 г.
Снимка: БГНЕС

Две години след голямото наводнение в Мизия, много хора все още живеят във фургони. Фургоните са около 30.

Студено е, при много ниските температури през януари замръзваха вратите, не можехме да ги отворим, разказва баба Калутка пред Нова телевизия. Свикнали сме вече, добавя друг мъж. Според баба Трифонка за един месец във фургона сметката за ток е 120 лева. Сметката я плаща дъщеря ѝ, защото иначе възрастната жена не би могла да си позвлои да покрие дълга.

Подписаха договора за предоставяне на финансова помощ на Мизия

В МРРБ бе подписан договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на община Мизия във връзка с наводненията от 31 юли 2014 г...

И най-новият фургон е по-зле от най-старата, но твоя къща, съгласи се заместник-кметът на Мизия Николай Нековски. Всички се съгласяват с думите на Нековски. Имаме общежитие, което в момента стягаме, за да настаним най-нуждаещите се – тези с трайна невъзможност да се върнат в собствено жилище, добави Нековски. Той уточни, че общината в Мизия няма общински апартаменти, които да предложи.

По думите на чиновника колкото може, се е помогнало. Ток не са плащали толкова много, адвокатски колегии подариха хладилници, изброи зам.-кметът. До няколко години ще успеем да се съвземем, казва една от жените, живеещи във фургонното градче.

Заместник-кметът увери, че вече имало собствен изнесен пункт за ранно предупреждение. Така трябва да е във всички общини, добави той.

Официално виновни за наводнението администратори няма. Въпреки установени пропуски в поддръжката на язовири в Мизия и занижен контрол, крайното заключение е, че дъждът е виновен.

Мизия е на воден режим от месец

Ограничение на водоподаването е въведено в град Мизия от близо един месец, предаде БНР. Водният режим е заради продължителното засушав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com