Промените на цените на туристическите услуги във врачанско ще бъдат само за пакети

404
Промените на цените на туристическите услуги във врачанско ще бъдат само за пакети
Снимка: Община Враца

Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева представи промени на цените на туристически обекти, които предлага Общинско предприятие „Спорт и туризъм“към общината.

 „В публичното пространство беше публикувана некоректна информация по отношение на новите цени на услуги, предлагани от общинското предприятие. Редно е, когато има проблем, той да бъде дискутиран, а не да се създава изкуствено напрежение сред обществото.“ – каза Петя Долапчиева в началото на срещата.

„Не е предлагано въвеждането на билети за вход за връх Околчица, „Божия мост“ и скалния манастир„ Св.Иван Пусти“. Предлагаме нови цени на услуги само за туристически пакети, включващи групови посещения и тематични беседи от квалифициран екскурзовод. Това по никакъв начин не означава, че гражданите няма да имат достъп до туристическите обекти, както и че ще бъдат принуждавани да ползват отделни пакети.“ – коментира Кирил Кирков, директор на предприятие „Спорт и туризъм“, който присъстваше на пресконференцията, за да разясни проекта на докладната-записка до Общинския съвет.

По време на срещата стана ясно още, че в развлекателен парк „Леденика“ ще бъде увеличена цената за вход в пещерата с 2 лева. „Интересът към природния феномен се повишава с всяка следващата година. Същевременно предлагаме и голям брой услуги за туристите, както и беседа на 5 езика“ – допълни Кирков.

Предложените промени на цените на къща-музей „Баба Илийца“, връх Околчица, скалният манастир „Св. Иван Пусти“, както и Божият мост, се отнасят само за туристически пакети.             

В предлагания нов пакет на къщата-музей „Баба Илийца“ е включен двучасов урок по родолюбие и тематични беседи, като цените за учащи и пенсионери са 4 лева, а за граждани – 5 лева. В останалите туристически обекти също са предвидени исторически  беседи, за да бъдат запознати гостите подробно.

За пещерата Леденика са предвидени два типа туристически пакети:  пакети – „Икономичен“, включващ посещение на пещерата и кино прожекция, и „Семеен“, който включва  вход, кино и атракцион по желание.

На пресконференцията бе обсъдена и възможността, по предварителна заявка да се ползва атракционното влакче от групи. „Действащите към момента цени не се променят, предложили сме увеличение само за групи, желаещи да се движат по определен маршрут, с дължина до 30 км“ – заяви Кирков.

Предложеният проект за промяна на цените на услуги от ОП „Спорт и туризъм“ е разгледан от комисиите към Общинския съвет, като предстои неговото обсъждане на заседание на местния парламент на 27 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com