Регионалната програма за заетост на област Враца ще даде работа на 116 безработни

1780
Регионалната програма за заетост на област Враца ще даде работа на 116 безработни
Снимка: Обл.администрация Враца

Регионалната програма се внася в Министерството на труда и социалната политика за утвърждаване и включване за финансиране в Националния план за действие по заетостта. На свое заседание Комисията по заетост, председателствана от областния управител на област Враца Малина Николова, одобри Регионалната програма за заетост на област Враца за 2019 г.

В програмата за залегнали 10 проектни предложения от общините и едно от Областна администрация - Враца. Програмата визира заетост през  6 месеца - от 01.06.2019 г. до 30.12.2019 г. за 116 безработни лица. Стойността на финансовия ресурс за изпълнението им  е 510 133 лв.

ОП „Региони в растеж“ инвестира във Враца проекти за над 26 милиона лева

Стойността на инвестициите за инфраструктурни проекти по „Региони в растеж“ 2014-2020 е повече от 26 милиона лева. Това ста...

С програмата се цели повишаване на заетостта и намаляване на безработицата, както и повишаване качеството на работната сила, да се създаде възможност за трудова и социална интеграция на безработни лица, отдалечени от пазара на труда за стимулиране на социалната  им активност.

В програмата са включени безработни младежи до 29 г., безработни лица над 50-годишна възраст, безработни без или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, безработни без или с ниска степен на придобито образование, хора с увреждания, продължително безработни лица, неактивни лица.

Бе представено и Анкетно проучване за потребностите от работна сила на работодателите от област Враца. През следващите 12 месеца работодателите, които смятат да наемат персонал са заявили, че  най-търсени ще бъдат специалисти с квалификация по професиите шлосер, шивач, машинен оператор, готвач, строител-монтажник, хлебар-сладкар, оператор в дървообработването, деловодител, козметик, маникюрист-педикюрист, оперативен счетоводител, организатор в дървообработването и производството на мебелите.

Работници, чиито умения и квалификация изискват правоспособност и/или висше образование са: учители, машинни инженери и шофьори, технолог-програмисти и оператори на металорежещи машини.

Дете е нападнато от куче във Враца

 Куче нахапа 8-годишно дете във Враца, съобщиха от полицията, цитирани от Дарик Нюз. Инцидентът е станал на 15 април на бул. &bdqu...

На заседанието стана ясно още,че се очаква и търсене на работници без специална квалификация -  помощници при приготвянето на храни, работници по събиране и сортиране на отпадъци, работници в селското, горското и рибното стопанство, работници в добивната промишленост, строителството и др.

Областният управител Малина Николова  предложи на членовете на комисията създаването на активна стратегия за реализиране на кадрите, придобили висше образование в педагогическия и медицинския колеж във Враца. Одобреното й предложение ще бъде реализирано през  следващите шест месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com