Река Скът отново изправя на нокти Мизия

11554
Река Скът отново изправя на нокти Мизия
Снимка: БГНЕС

Жителите на Мизия са изправени пред поредното предизвикателство. От началото на тази седмица нивото на река Скът, която преминава през центъра на града, отново е започнало да се повишава, потвърди кметът Виолин Крушовенски.

Вчера нивото на реката, която заля повече от половината градче през август миналата година, се е повишило драстично. Опасността от ново бедствие е реална.

Над 100 къщи в Мизия са във вода, в други бедстващи райони обстановката се нормализира

Град Мизия отново не бе пожален от водното бедствие. Повече от 100 къщи са наводнени. Причината за това са избилите подпочвени води, сл...

Проблемът идва от язовирите по течението на реката и водосборът, който образуват. Според кметът щом се повишава нивото на реката, явно отново има преливане на някои от язовирите, пише tribali.info.

„Хората живеят в непрекъснат страх! Ужасът е пълен. Обстановката продължава да е трагична, порутени и напълно съсипани къщи, разбити човешки съдби. Потопът отне всичко на хората, а сега с всеки един сантиметър покачване на реката, започваме да мислим най-лошото – че трагедията може да се повтори“, коментира Крушовенски.

В средата на декември от повишеното ниво на река Скът в Мизия бяха наводнени дворовете и приземните етажи на десетки къщи в кварталите, които лятото бяха засегнати от опустошителното наводнение в града.

От обилните валежи нивото на река Скът започна рязко да се повишава. Това предизвика избиването на подпочвени води в засегнатите от наводнението през лятото квартали на Мизия.

Мизия вече не е в бедствено положение

Бедственото положение в Мизия вече е отменено. Водата в града вече е годна за пиене. Това каза заместник-кметът на Мизия Николай Нековс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Враца