Учебната година в Мизия ще започне навреме, убеден е кметът

30882
Учебната година в Мизия ще започне навреме,  убеден е кметът
Снимка: БГНЕС

Вървят възстановителни работи и в двете училища – основното и професионалната гимназия. Хубавото е, че вторите етажи на сградите ще са функционално годни, няма конструктивни проблеми на сградите. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на Мизия Виолин Крушовенски по повод възстановителните процеси в общината след наводненията. „Децата ще учат на вторите етажи, а през това време ще се постараем бързо да ремонтираме и първите", допълни той.

В ОУ „Цанко Церковски” ремонтът е по-лек, тъй като става дума за нанасяне на шпакловки и боядисване. В професионалната гимназия се подменя изцяло пода, оправя се настилката.

Щетите в Мизия се оценяват на около 5,5 млн. лв.

Разходите за възстановяване след наводнението ще възлязат общо на 5,5 млн. лв, 828 са засегнатите имоти. За публичния сектор предполага...

"Надяваме се за около 20 дни ремонтите да приключат и децата да се чувстват комфортно”, изрази надежда Крушовенски.

"Има граждани, които са недоволни от това, че данъчната оценка е ниска – около 1000-2000 лева, с които не може да се построи наново къща. „За щастие има и други помощи – като дарителски акции и други финансирания. От друга страна, всеки се грижи да подобри имота си със собствени средства, водата е възстановена и годна за пиене, нещата постепенно се подобряват”, бяха думите на Виолин Крушовенски.

до дни ще е известна точната бройка на гражданите, които ще бъдат настанени във фургонното селище, тъй като засега всеки желаещ да ползва такова трябва да попълни съответно декларация-бланка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com