Все повече приемни семейства в област Враца

1969
Все повече приемни семейства в област Враца
Снимка: iStock/Guliver

Приемните семейства в областта се увеличават и в регистъра на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ вече са вписани 97. Това каза за Радио „Фокус“ Мария Търнавска, временно-изпълняващ длъжността директор на институцията. Данните на регионалната дирекция сочат, че от началото на годината приемните семейства са се увеличили с четири.

„В 70 от приемните семейства са настанени общо 81 деца“, посочи Мария Търнавска. Тя уточни, че преди да бъдат одобрени кандидатите за приемни родители, се извършва проучване от дирекциите „Социално подпомагане“, както и от екипите по приемна грижа в съответните общини, в които се развива този тип социална услуга.

Разръснаха отрова за кучета в центъра на Враца

Отрова за кучета е била разрпъсната в центъра на Враца, съобщи tribali.info. Едно бездомно куче вече е починало. Животното е било безп...

„Приемните семейства трябва да отговарят на определени изисквания, които са свързани с подходящи жилищни условия, да са преминали през редица медицински изследвания, за да сме наясно, че здравният им статус не е рисков за отглеждането на дете, като и да притежават чисто съдебно минало“, коментира Търнавска. По думите ѝ, отглеждането и възпитанието на децата в семейна среда повливява положително върху цялостното им развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com