Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загубилият в Галиче вижда манипулиран вот и ще иска касиране на изборите

28 май 2018, 09:18 часа • 1289 прочитания

Напрежението дойде още с отварянето на задната врата на училището. Не разбрахме кой го направи. Освен това, в ромската махала процентното съотношение не излезе – получих по-малко гласове, отколкото на първи тур. Обяснявам си го с купени гласове. Това заяви загубилият вота във врачанското село Галиче Веселин Тушинов. Той е основен свидетел по делото срещу досегашния кмет Ценко Чоков.

На изборите сега Тушинов беше подкрепен от БСП, но загуби с 20-тина гласа от подкрепения от ГЕРБ Страхил Стоянов. Загубилият е категоричен – не може да бием във всички секции, а в ромската да имаме по-малко гласове. Това е аргументът му и аргументът на БСП да искат касиране на изборите. Пред Нова телевизия от БСП посочиха проблемите с подвижната секционна избирателна секция - тя получи акт, защото е пусната бюлетина само с един печат и е правен опит да бъде извадена.

Стоянов, логично, не видя проблеми във вота, не видя никакви нарушения и основания за касиране. И той, и Тушинов декларираха, че няма да има вражди. Тушинов пък не пожела да говори с каква схема са спечелени изборите, след като намекна за схема.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес