Албания замрази официалните посещения в Сърбия

6231
Албания замрази официалните посещения в Сърбия

Албанското министерство на външните работи потвърди замразяването на официалните посещения в Сърбия, поради позицията на Сърбия срещу албанците в Прешевската долина, предаде KS Reporter.

"Не можем да останем безразлични или пасивни спрямо действията и позицията на сръбското правителство спрямо албанците в Прешевската долина. В отговор, нашето правителство отмени посещението на министъра на здравеопазването Вангел Таво в Белград", заяви председателят на парламентарният комитет по международни връзки, Фатос Бежа, по време на изслушване на комитета вчера.

Бериша: Албания ще преразгледа отношенията си със Сърбия

Правителството на Албания ще преразгледа отношенията си със Сърбия. Това е заявил албанският премиер Сали Бериша, след решението на сръ...

Също така той помоли министерството на външните работи да се обърне към Европейската комисия за защита на националните малцинства, за да бъдат гарантирани правата на албанското малцинство в Сърбия.

Комитетът осъди действията на Сърбия в долината на Прешево като възобновяване на политиката на Милошевич и подтикна албанската дипломация да убеди Брюксел за увеличаване на натиска срещу Сърбия като кандидат-член на ЕС.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com