Бериша: Ще даваме гражданство като България

8956
Бериша: Ще даваме гражданство като България

Албанският премиер Сали Бериша смята, че неговото решение за даване гражданство на всеки албанец, където и да се намира, няма да дестабилизира региона, а напротив - „произвежда стабилност на Балканите“, пише днес македонският вестник ”Дневник”.

Като пример Бериша посочил българското гражданство за македонските граждани.

В Албания българи няма?

Държавният статистически институт в Албания обработи данните за религиозната и етническа принадлежност на своите граждани, съобщи мак...

„Моите позиции във връзка с албанското гражданство, убеден съм, че много допринасят за мира и стабилността на Балканите. От друга страна, тези позиции са адаптирани от няколко страни от ЕС. Македонците нямат проблеми с избора на идентичността на албанците. Но приятелска България им дава гражданство - на онези, които искат да получат българско гражданство. Не правят това заради териториални претенции към Македония - това е едно историческо решение на българското правителство. България е една от тези, които допринесоха за признаването на Македония. Това е една практика, която не дестабилиза региона, а произвежда много повече стабилност и развитие”, заявил Бериша на съвместна пресконференция в Тирана с бившия косовски премиер и лидер на Алианса за бъдеще на Косово Рамуш Харадинай.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com