Ердоган: Протестите не са "турска пролет"

11565
Ердоган: Протестите не са "турска пролет"

По време на пресконференция в Мароко турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че демонстрантите, които протестират от няколко дни в Турция, са организирани от екстремисти. Премиерът обвини също така опозицията, че провокира „неговите граждани”, предаде Би Би Си.

„Тези, които участват в демонстрациите, са организирани от екстремисти. Въпросът вече не се отнася до парк „Гази”. Това са демонстрации, организирани както в Турция, така и извън нея. Основната опозиционна партия провокира моите невинни граждани. Тези, които правят новините и наричат това „турска пролет”, не познават Турция”, заяви Ердоган по време на изявление в рамките на обиколката си в Северна Африка.

"Анонимните" удариха турски правителствени сайтове

Хакери от групата „Анонимните“ атакуваха няколко турски правителствени сайта, показвайки по този начин подкрепата си за дем...

Демонстрациите, които започнаха като протест срещу строителни планове в истанбулски парк, прераснаха в общонационално антиправителствено движение.

Демонстрантите упрекват управляващите, че са станали твърде авторитарни. Въпреки относителното спокойствие днес отново имаше сблъсъци между полицията и демонстрантите.

В същото време турският президент Абдуллах Гюл днес призова демонстрантите да преустановят протестните действия, като увери, че посланието им е било чуто, предаде АФП.

„Демокрацията не означава само избори. Съвсем естествено е хората да имат различни мнения и да ги изразяват с мирни демонстрации”, заяви държавният глава. Той добави, че „посланията, които са отправени с добра воля, са чути”.

Паси: Турция днес прилича на България през 1989 година

При цялата условност на сравнението, Турция днес прилича на България през 1989 година. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com