Интерпол: Няма напредък в разследването на атентата в Бургас

2670
Интерпол: Няма напредък в разследването на атентата в Бургас

Интерпол отчита липсата на напредък в разследването по атентата в Сарафово като аномалия, въпреки общите усилия на много държави. Това съобщи за bTV генералният секретар на международната организация Роналд Ноубъл в навечерието на световната среща на Интерпол, която започва в Рим днес, предаде КРОСС.

Над 600 експерти по антитероризъм, ръководители на тайни служби и 103-има министри на вътрешните работи се събраха в италианската столица за годишна среща, на която ще сверят часовници за новите заплахи пред света и инструментите с които да бъдат преборени. Между тях и Цветан Цветанов, който в рамките на събитието ще се срещне с генералния секретар на Интерпол. Тема на разговор между двамата ще бъде съдействието, което Интерпол може да окаже в разследването на атентата в Бургас.

Вече няма да пращаме багаж по автобуса?

Превозвачът не приема и не превозва багаж, който не принадлежи на пътник, пътуващ в автобуса. Това е записано в Законопроект за изменен...

За Интерпол е необяснимо как след като се разполага със снимка и видео на самоубиеца-атентатор, все още няма информация за неговата самоличност, заяви Ноубъл.

Самата световна полицейска организация е използвала своята мрежа и за информация срещу заплащане, но резултатът бил нулев. Разследването ще е тема на разговор между двамата на двустранна среща в рамките на Гернарлната Асмеблея днес.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com