Япония дава още $2,1 млрд. за нови оръжия

7011
Япония дава още $2,1 млрд. за нови оръжия

През близките няколко месеца Япония ще прибави още 2,1 млрд. долара към военния си бюджет, съобщи министерството на отбраната в Токио. Страната на изгряващото слънце е загрижена от растящата военна мощ на Китай, предаде БГНЕС.

По думите на говорител на военното ведомство на Токио допълнителните средства ще бъдат използвани за закупуването на зенитни ракетни комплекси PAC-3 и за модернизирането на четири бойни самолета F-15.

Съобщението дойде ден, след като от управляващата Либерално-демократична партия на премиера Шиндзо Абе заявиха, че Токио ще увеличи разходите си за отбрана за първи път от 11 години през следващата финансова година, която започва през април.

Япония ще рестартира по-сигурна ядрена индустрия

Новият регулаторен орган на японската атомна енергетика се готви да въведе по-строги норми за безопасност за електроцентралите. Това мо...

Военните също така смятат да закупят три патрулни хеликоптера SH-60K, както и батарея за ПВО срещу балистични ракети със среден обсег на действие.

По обичайните правила в Япония 70-80 % от поръчките на отбранителното ведомство трябва да бъдат направени в японски фирми, макар че тази норма не е облечена в законова форма.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com