Китай отново ще стимулира своята икономика

2699
Китай отново ще стимулира своята икономика

Китайските власти през миналата седмица одобриха инфраструктурни проекти, които се оценяват на 157 милиарда долара. Фактически това е ново стимулиране на икономиката, която в края на тази година рискува да демонстрира минимални темпове на ръст за последните 13 години.

Аналитиците разчитат, че ефектът от ръста на инфраструктурните инвестиции, които са предвидени за няколко години, ще започне да се проявява още към края на настоящата година. Новите мерки, обаче рискуват още повече да задълбочат дългосрочната зависимост на китайската икономика от инвестициите, пише вестник „РБК Дейли”.

Китай изпада в криза догодина

Китайското държавно ръководство прогнозира, че през 2013 г. страната може да бъде изправена пред икономическа криза. Това се посочва в ...

Държавният комитет на Китай по развитие и реформи в края на миналата седмица обяви, че одобрява 60 инфраструктурни проекта, предполагащи строителството на автомобилни и железопътни пътища с обща дължина 2 хил. км, линии на метро, летища, речни канали, а също така пристанища, складове и очистителни съоръжения.

Властите в страната не определиха точния обем на одобрените инвестиционни проекти, но аналитиците ги оценяват на най-малко един трилион юана (157 милиарда долара), което е 2,1% от брутния вътрешен продукт на Китай.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com