Малдивите – греховният рай

21140
Малдивите – греховният рай

Тюркоазена вода, бял пясък, безкрайни плажове - истински рай! Само че и раят има тъмни петна - поне според противниците на западните удоволствия, които твърдят, че в уелнес-хотелите на Малдивите се вихрела проституция.

Политически скандал обхвана Малдивите, след като опозицията там поиска да бъдат закрити спа-центровете в хотелите. Според проислямистката опозиционна партия „Справедливост” спа-центровете на курорта не са нищо повече от прикрити бардаци. Непосредствено преди Нова година правителството препоръча  уелнес-центровете да бъдат затворени. След острата реакция на хотелиерите Министерството на туризма излезе със съобщение, че решението трябва да се преосмисли.

Укротяване на мачовците

Първо секс, после брак. А след това бърз развод и нов живот като студентка - до скоро това бе абсурд за много латиноамериканки. Днес об...

1200 райски острова

С прекрасната си природа Малдивите са една от най-предпочитаните туристически дестинации. Разположени в едно от най-красивите кътчета на света, стотици хотели предлагат луксозни уелнес-центрове с великолепни спа-процедури. Така например срещу около 300 долара гостите в някои от най-добрите хотели могат да прекарат три часа в сауната, наслаждавайки се на масажи и други глезотии. Закриването на центровете би нанесло сериозен удар върху туризма. Тази форма на почивка обаче се възприема от ислямистите като прекалено "западна". Те дори призоваха към протести срещу президента Мохамед Нашид, който според тях е подкопал принципите на исляма.

Железни правила

Наистина, в бившата британска колония царят железни правила. Официалната религия е сунитският ислям, а всички, които изповядват друга религия, нямат право на малдивско гражданство. Преди времето на Нашид много от политическите опоненти на властта попадаха в затвора. От 2005 година обаче все повече опозиционни партии навлизат във властта. Една от тях е и управляващата днес Демократична партия на Нашид. Самият той е умерен ислямист и реформатор. Тъкмо поради това силно религиозните опозиционери все по-често го поставят под натиск. Освен срещу луксозните масажи, ислямистите се противопоставят и срещу продажбата на алкохол и свинско месо. Как ще завърши казусът, все още не е ясно, защото независимо от своите претенции, опозиционерите нито искат, нито могат да се откажат от приходите от туризъм, възлизащи на 1,5 млрд. долара годишно. При това дори и с добре развития си туризъм страната остава една от най-бедните в света.

Северна Корея: Горко му на онзи, който не плаче!

Броени дни след бомбастичната погребална церемония за Ким Чен-ир севернокорейската пропаганда започна да превъзнася сина на покойния. Х...

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com