„Ню Йорк Таймс”: Докато Русия призовава за дипломация, сирийските сили обстрелват Хомс

3070
„Ню Йорк Таймс”: Докато Русия призовава за дипломация, сирийските сили обстрелват Хомс

Малко след разговори със сирийския президент Башар Асад в Дамаск външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че сирийският вицепрезидент ще се насочи към откриване на диалог с опозиционните сили в страната. Руският топ дипломат призова западните и арабски лидери да подкрепят тези усилия, пише "Ню Йорк Таймс".

Считаме тази воля за важен фактор при обмислянето и се надяваме, че всички, които имат някакво влияние върху опозицията, ще я призоват да започне подобен диалог”, заяви руският външен министър на пресконференция.

Путин за Сирия: Светът не трябва да се меси в работите на държавите

Световната общност трябва да даде на сирийския народ възможност сам да реши съдбата си, каза днес руският премиер Владимир Путин, който...

От своя страна руският премиер Владимир Путин призова външните сили да позволят на сирийците да вземат решенията си без чуждестранна намеса.

Задълбочавайки международното разделение за Сирия, позицията на Москва предизвика само презрителни отговори от западните нации. Западът е разгневен от решението на Русия, заедно с това на Китай, да наложат миналата седмица вето на резолюция за Сирия в Съвета за сигурност на ООН.

Френският външен министър Ален Жюпе нарече сирийските обещания за разговори „манипулация”, а британският премиер Дейвид Камерън заяви, че има „много малко доверие” в руската инициатива.

Дипломацията същевременно изглежда няма непосредствено влияние върху сблъсъците в Сирия. Според сведенията пети пореден ден сирийските войници бомбардират цивилни райони на град Хомс и атакуват други райони в провинциите Идлиб и Дара, както и в планинския град Забадани.

МВнР: България е разочарована от блокирането резолюцията за Сирия

България изразява дълбоко разочарование от блокирането на резолюцията по Сирия в Съвета за сигурност на ООН, съобщиха от пресслужбата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com