Отложиха присъдата на Строс-Кан

2445
Отложиха присъдата на Строс-Кан

И днес съдът във Франция не взе решение относно съдбата на бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан и други заподозрени при разследването на незаконна мрежа за проституция в хотел "Карлтон" в град Лил. Решението беше отложено за 19 декември.

Очакваше се следствената палата на апелативния съд във френския град Дуе да вземе днес решение във връзка с молба, подадена от защитниците на Строс-Кан и на обвиняем полицай. Те настояха цялата процедура да бъде обявена за нищожна - по-специално да бъдат оттеглени обвиненията срещу клиентите им в сводничество с утежняващи вината обстоятелства в състава на организирана банда по време на вечеринки с участието на проститутки.

Адвокатите поставят под съмнение безпристрастността на следователите, които според тях не са им предоставили всички материали по делото, предаде bTV.

"Делото Карлтон" предизвика шумен скандал, след като през ноември м. г. френските органи на реда успяха да се сдобият с есемеси, разменени между Строс-Кан и един от арестуваните сутеньори. Според данни, цитирани в медиите, бившият шеф на МВФ редовно е търсел платени любовни услуги и често е посещавал сбирки с проститутки както в Лил, така и при пътувания до Париж, Вашингтон и други големи градове. Следствието подозира, че Строс-Кан пряко е участвал в създаването на мрежата за сексуални услуги.

През миналата година Строс-Кан беше обвинен в изнасилване на камериерка в хотел в Ню Йорк, но обвиненията паднаха, след като се оказа, че няма доказателства за такова нещо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com