РИА "Новости": Българските медии настояват за участието на Гезали в атентата в Бургас

13653
РИА "Новости": Българските медии настояват за участието на Гезали в атентата в Бургас

Независимо от официалното опровержение на две държави, български медии отново твърдят, че автобусът с израелски граждани на летището в Бургас може да е бил взривен от бившия затворник в американския затвор „Гуантанамо" Мехди Гезали, предаде РИА "Новости", цитирано от КРОСС.

Агенцията посочва, че в понеделник на български информационен сайт са били публикувани две фотографии на Гезали - с дълга и къса коса, както и два фоторобота на предполагаемия терорист - също с различни прически, и фотография на обезобразеното от взрива лице. Според автора на статията всички изображения имат сходства помежду си, което е доказателство за участието на Гезали в атентата.

Нов запис показва лицето на терориста от Сарафово

Нов запис от охранителни камери дава детайлна яснота за лицето на атентатора в Сарафово. Разследващите засега не казват в кой град е ...

Преди време българският премиер Бойко Борисов каза, че информацията от образците от ДНК и отпечатъците от палците на извършителя на атентата не са в никоя база данни. Това дава основания за съмнения в това, че атентатът в Бургас може да е извършен от бивш затворник в един от най-известните американски затвори.

По думите на Борисов терористът е дошъл в България един месец преди експлозията от една страна, в рамките на Шенгенското пространство. За да запази тайна, той се е премествал от един град в друг. Сменял е и автомобила, с който се е придвижвал.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com