Ромни към гейове: Ама вие имате ли семейства?

8621
Ромни към гейове: Ама вие имате ли семейства?

Нов разказ, описващ срещата на Мит Ромни с еднополови двойки, бе публикуван снощи в сп. "Бостън Спирит". Според материала, бившият губернатор на Масачузетс имал неудобна и неловка среща с ищците в делото "Гудридж срещу департамента по обществено здраве", което на практика легализира гей браковете в щата, предаде БГНЕС.

Мормонът се срещнал с ищците през 2004 г., след като тогавашният губернатор одобрил конституционна поправка, която забранява на еднополовите двойки да получават брачни свидетелства. Според присъствалите на срещата, Ромни проявил нищожен интерес и се преструвал, че слуша проблемите им.

"Чувствах се сякаш говоря с робот. Никакво изражение, никакви чувства", припомни си Дейвид Уилсън – един от ищците в делото, срещнал се с Ромни през онзи ден. "Хората споделяха трогателни истории, разкази, с които човек очаква да получи признание в лицето на събеседника си. Но отсреща имаше само апатия. Дори не поклати глава. Празен поглед".

Изведнъж обаче Ромни помръднал и все пак обелил дума.

"Не знаех, че изобщо имате семейства", отбелязал той пред смаяната група. Безцеремонната му забележка тогава доказала, че Ромни – губернаторът на първия щат, готов да легализира еднополовите бракове, изобщо не отделил и секунда от времето си, за да проучи същността да делото.

Джули Гудридж – главният ищец, също говори за срещата си с консерватора. Във видео, разпространено през юли, тя сподели разговора си с Ромни, след като го попитала какво да каже на дъщеря си, ако щатът даде червена светлина на брака й.

"Всъщност не ми пука какво ще кажете на осиновената си дъщеря", отсякъл републиканецът. "Защо просто не й кажете това, което сте й насаждали през последните осем години?", допълнил той.

След като президентът Барак Обама обяви подкрепата си за еднополовите бракове по-рано през годината, Ромни повтори, че този тип съюзи са предназначени единствено за мъжа и жената.

"Ако двама души от един и същи пол искат да живеят заедно, да имат любовна връзка и дори да осиновят дете, в моя щат еднополовите двойки са способни да го правят", изтъкна Ромни през май. "Според мен това е нещо, което хората имат право да вършат, но да го наричаме брак е бягство от истинското значение на думата", настоя той.

Редактор: Яна Баярова

Путин е готов да работи с Мит Ромни

Руският президент Владимир Путин изрази готовност да работи с Мит Ромни, ако бъде избран за президент на САЩ, само дни след като кандид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com