САЩ разполагат защита срещу балистични ракети около Северна Корея

12136
САЩ разполагат защита срещу балистични ракети около Северна Корея

САЩ са разположили кораби на военноморския флот, екипирани за защита срещу балистични ракети, които наблюдават „отблизо”, с оглед на изстрелването на ракета от страна на Северна Корея, съобщава АФП.

„Логично е корабите на ВМС на САЩ в региона на севернокорейската установка и тези кораби, които разполагат със анти-балистични технологии, да се позиционират и да бъдат в готовност за прихващане”, заявява адмирал Самюел Локлиър, началник на американското Тихоокеанско командване.

С ракетата Ким Чен Ун искал да почете баща си

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е решил да се изстреля нова ракета, за да се почете паметта на баща му Ким Чен Ир, който поч...

Северна Корея в рамките на подготовката за зареждане на гориво в ракетата с голям обсег, която трябва да изведе в орбита научноизследователски спътник, започна да запълва хранилището за горива, разположено до стартовата площадка на космодрума „Сохе”, съобщи южнокорейската агенция Ренхап.

„След като Северна Корея завърши попълването на горивните резервоари, се предполага, че ще започне подаването на гориво за ракетата. Зареждането на ракетата с гориво може да започне в събота”, съобщиха запознати източници, като подчертаха, че изводите на експертите са направени на базата на анализа на данните за нарасналата активност на севернокорейските военни в района на хранилището за гориво, което е разположено на 80 метра от стартовата площадка.

В същото време Южна Корея призова Северна Корея да плати дълговете си, натрупани в миналото, чрез получаване на продоволствени помощи, вместо да харчи парите си за ракети.

Южна Корея е подкрепила северната си съседка със 2.6 милиона тона храни на стойност над 720 милиона долара между 2000 и 2007 година.

Севернокорейски учени открили скривалището на еднорог!

Севернокорейски учени твърдят, че са открили скривалището на еднорог. Приказното място е открито в столицата на КНДР. На 200 м от хра...

„Без да е платила дълговете си, Северна Корея планира да изстрелва ракети, когато хората и гладуват”, заявява министърът на унификацията на Южна Корея Ким Хюн-Сук.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com