Саудитска Арабия освободи жената, която беше заснета да се разхожда с къса пола

3923
Саудитска Арабия освободи жената, която беше заснета да се разхожда с къса пола
Снимка: Getty Images/Guliver

Саудитската полиция освободи жената, която беше заснета да се разхожда с къса пола на исторически обект в ултраконсервативната държава, съобщиха властите. На нея не са й били повдигнати обвинения.

Според министерството на информацията полицията е освободила жената във вторник вечерта, а прокуратурата е приключила делото във връзка с нейния случай, отбелязва AFP.

Разследват момиче, облякло къса пола в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Едно момиче с къса пола разбуни духовете в консервативната Саудитска Арабия, появявайки се с къса пола на обществено място в близост до...

Във вторник силите на реда съобщиха, че са разпитали дамата, след като в серия от видеоклипове, публикувани в мобилната платформа „Снапчат“, е било показано как тя се разхожда на историческата крепост Ушайкер, северно от Риад, облечена в минипола и къса блуза.

От министерството посочиха в изявление, че жената е признала, че се е разхождала на мястото с къса пола и без шал на главата, но кадрите са били разпространени в интернет без нейното знание, отбелязва още БГНЕС.

В по-голяма част на Саудитска Арабия, която е известна с едни от най-строгите си правила по отношение на жените, те са задължени да носят дълги черни роби и да покриват главите си на обществени места. На дамите не им е позволено да шофират и трябва да разполагат с писмено разрешение от мъж роднина – обикновено брат, баща или съпруг, за да имат право да учат, работят или пътуват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com