Административният съд в Ямбол стартира образователна програма

1777
Административният съд в Ямбол стартира образователна програма
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Административен съд – Ямбол организира пресконференция, с която стартира образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, съобщиха от съда.

Освен представители на съда, на срещата с медиите са поканени да присъстват директорът на ОУ „Д. Дебелянов“ Стефка Бакалова и представител на Регионалния инспекторат по образованието. Пресконференцията ще започне в 12,45 ч. в съдебната зала на Административен съд – Ямбол. Веднага след нея, в 13.00 ч. започна първия урок от образователната програма на тема „Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет“.

В ОИК Ямбол са подадени две жалби за предизборни плакати

Две жалби и за нерегламентирано поставяне на агитационни материали са постъпи в Общинската избирателна комисия в Ямбол. Първата жалба е...

Обучението ще се провежда с ученици от ОУ „Д. Дебелянов“ в рамките на часа на класа с ръководител Анелия Георгиева. Лектор ще бъде заместник - председателят на съда Димитринка Стаматова. Образователната програма се осъществява за втора поредна година по инициатива на Висшия съдебен съвет. Тя е съгласувана с Министерство на образованието и науката и със съответните регионални инспекторати по образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com