В Ямбол настояват за дежурен педиатричен кабинет

17013
В Ямбол настояват за дежурен педиатричен кабинет
Снимка: Thinkstock

Майки от град Ямбол подготвят петиция да бъде разкрит денонощен дежурен педиатричен кабинет в града. Това съобщи Таня Бужева, един от инициаторите на петицията, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Сливен.

За 24 часа под искането, което се разпространява в социалните мрежи, са се подписали повече от 360 жители на града. Петицията е адресирана до директора на МБАЛ „Св. Пантелеймон” в Ямбол, както и до кмета на града. До искането се е стигнало след многократни обсъждания в социалните мрежи за проблемите от липсата на дежурен педиатър. Според родителите се получава промеждутък от няколко часа, в които децата не могат да бъдат прегледани от педиатър.

Сравнително ниско е нивото от остри респираторни заболявания в Ямболско

Сравнително ниско е регистрираното ниво от остри респираторни заболявания през последната седмица в област Ямбол. Това заяви Д-Р Лилян...

„Личните лекари са с работно време предимно до 14.00 часа, а неотложният кабинет започва работа в 20.00 часа. Тогава ни се налага да се обръщаме към частни педиатрични кабинети и съответно заплащаме такса, която не е посилна за всички родители”, посочи Бужева. Освен това на болните деца, често с висока температура, им се налага да изчакват реда си на открито, тъй като повечето частни педиатрични кабинети нямат чакалня. Родителите на децата смятат, че не е редно децата им да бъдат преглежани от неспециалисти, а освен това по този начин ще се облекчи и работата на сега действащия дежурен кабинет, защото при тях е много натоварено.

„Не обвиняваме лекарите, те имат най-малко вина и те като нас и като децата са потърпевши, но всички знаем колко е важно навреме да се получи медицинска помощ, особено щом става въпрос за деца”, категорична е Бужева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com