Обявиха грипна ваканция само за училищата в община Бургас

17137
Обявиха грипна ваканция само за училищата в община Бургас

На свое редовно заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ взе решение за обявяване на грипна епидемия на територията на област Бургас.

В тази връзка от днес до 23 Януари включително, се преустановяват учебните занятия във всички училища само на територията на община Бургас.

Община Бургас предлага безплатно извозване на строителни отпадъци

И тази година Община Бургас предоставя на своите жители безплатна услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт. "Стартирахме ...

Към настоящия момент по данни на Регионална здравна инспекция на базата на 10 000 хил. души,  заболелите от остри респираторни заболявания са 260, като броят им е нараснал значително през почивните дни. Това дава и основание на отговорните институции да обявят грипна епидемия. Най-висок е процента на заболелите на възраст от 0 г. до 4 г. и от 5 г. до 14 г.

В сила влизат всички противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболеваемостта, като прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Детските градини ще работят с режим на „засилен филтър”, като ще бъде ограничен достъпа на родители и външни лица.

От Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания апелират към гражданите да избягват посещаване на събития от масов характер.

Писателите в Бургас ще имат свой Литературен дом

Писателите в Бургас ще имат свой Литературен дом. Сградата е в центъра на града и ще носи името на поета Христо Фотев, съобщи кметът на...

В заседанието участие взеха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, председателят на щаба - зам.-областният управител Севдалина Турманова,  кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на РЗИ Бургас, ръководителите на Центъра за спешна медицинска помощ, Регионалната здравна каса, Инспекторат по образование, представители на болнични заведения и други институции.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com