X
 
 

Ало, Банов?

11426 10
Ало, Банов?
Снимка: БГНЕС
Боил Банов, министър на културата. Така се казва истинският проблем, който наднича зад скандала между оперната певица Дарина Такова и директорката на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Столина Добрева.

Такова има право да изрази позиция, Добрева - също. Примата настоява да бъде назначена, без да пее пред комисия, на база световната си известност. Директорката обяснява, че не може да заобиколи правилата за подбор на кадри.

Коя е права - всеки има своята истина. Безспорно е обаче, че България има проблем със спазването на правила за каквото и да било. За конкурси, например.

Очевидно Банов олицетворява този проблем. А би трябвало да е обратното, защото той представлява институцията, която да разрешава конфликти като този. Не да ги утежнява.

Не стана ясно на какво законово основание министърът си позволи да поиска оставката на директорката и така, вместо да постави финал, въведе ново действие в пиесата. Той явно не познава правилата, които би трябвало да настоява подчинените му (в случая - Добрева) да спазват. Би трябвало, казвам, но... не би, защото призова директорката да освободи поста си, макар че тя следва тези правила.

Сдружение към МК: Защо НДК е затворено, след ремонт за 45 000 000 лв.?

"След скъпия ремонт за 45 000 000 лева, платени от българския данъкоплатец, Националният дворец на културата (НДК) в София хлопна кепен...

Обявен е конкурс. За да бъде той легитимен, се провежда по смисъла на закона. Столина Добрева го спазва. Банов - не.

Певицата Дарина Такова ще бъде поканена като гост лектор в училището. Възможно ли е да не е знаела за подобна възможност и затова да се е явила на конкурс? Няма как да отговорим на въпроса, но е факт, че след срещата между Банов и директорката на училището примата все пак ще преподава на учениците. Добрева няма да подава оставка. Компромис беше намерен, но с цената на унижение. "Благодарение" на Министерство на културата.

"Директорката на музикалното училище сгреши", обяви със самочувствие министърът. Ало, Банов, а ти? Прав ли беше?

Автор: Велина Георгива

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • beotia 6 beotia преди 3 месеца Профил на трол?
  ТОВА ТОПИРАНО МИНИСТЪРЧЕ ЩЕ ИЗЯДЕ МНОГО ГЛАСОВЕ НА ГЕРБ
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  След като е такова голямо светило, е редно да я поканят да преподава в Националната Музикална Академия, а не да се вре в Музикалното училище, където може да даде път на млади талантливи преподаватели да обучават! А конкурс по принцип е редно да има.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Баноф е поредното герберастко лайно. Рядко и Вонящо!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Според мен цялата ситуация е такава-директорът е имал негов човек за назначаване, затова се е получило раздухването на нещата. Моето мнение е, че наистина може да се направи изключение при назначаване при такава известност и доказан талант на кандидатката.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  А ако за същото място кандидатстват и други световно известни прими? Напротив - точно хората от такъв ранг като тази певица трябва да дават пример за спазване на правилата, не да хленчат за привилегии.
  : 4 !
 • Октомври 3.2 Октомври преди 4 месеца Профил на трол?
  Няма такова нещо 3.1 Тази прима си действа съвсем в реда на нещата. Ентелигенцията в България / всички/ певачки , прими , тони стораро , художници , театрали са достатъчно пропаднали , соросоиди , чакаща пирове от Кликата 10111989 , мазнейки се до безобразие като това будинов например. Една напълно безполезна и вредна за Народа прослойка.
  : 3 !
 • Октомври 2 Октомври преди 5 месеца Профил на трол?
  Това е изключително незначително събитие от което обаче отново лъсва обичайното. Те са такива и нещата се случват. При положение , че така наречените автентични десни са се еманципирали срещу борисов то всичко е за постове и облаги.Тяхната крайна ЦЕЛ. Та в чисто човешки план не мога да ви разбера actualno ?Защо симулирате , че сте някаква Опозиция като не сте.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Та значи Ристьо Некадърникоф адвокат и Гиганта, джобния Великан Гнома са били на ПРЕКЛОНЕНИЕ при СИК Мафиота, за да му се закълнат във вярност и всякаква подкрепа, срещу някое и друго кокалче ! Иначе Циганина Бат Ваньо бил много обиден, че не го наричат Мангал, защото той от пръв поглед си личи че е 100% джипси .
  : 4 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Министърът - Тотален Тъпак, че е Некадърник, всеки знае !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Ами, ами, той си е Бунак !
  : 3 !
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...

Последно в Актуално