Божков, съвестта и сурата

13466
Божков, съвестта и сурата
Снимка: Васил Божков/Facebook

Човек, за да успее, понякога си плюе на сурата. Това каза снощи (9 юни) пред предаването "Алтернативата" събратът по съдба на Васил Божков – Цветан Василев.

Тези думи много точно описват нещо, което българинът масово забравя и е забравил. А именно – принципите!

Когато Василев и Божков бяха в силата си, не даваха интервюта! Не коментираха, не разкриваха, не се възмущаваха. Напротив, бяха се превърнали в митични фигури и тук-там имаше по някое събитие, украсено с награда за някой от двамата – нещо от сорта на "Мистър Икономика". В този ред на мисли, да им задам и аз задочно един въпрос на двамата господа – ако вие по някакъв начин вземете властта, с какво ще се различавате от Бойко Борисов и Делян Пеевски?

Разкриването на далавери и престъпления е жизненоважно за живота на едно общество. Но то не струва абсолютно нищо без наказание за престъпления и далавери! Ако има и един човек, който да вярва, че твърденията на Васил Божков и Цветан Василев ще бъдат/са разследвани обективно и ще има обвинения, съответно наказания, да си спомни как сегашният главен прокурор Иван Гешев обясни защо Делян Пеевски го няма в делото "КТБ" - Путин и Обама също ги нямало. Можело да го има някъде из други 24 производства, свързани с КТБ, пак по думите на Гешев – е, 3 години по-късно ни гък, ни звук! И така - до всички живели дълго и щастливо!

Васил Божков и Цветан Василев години наред бяха на върха на вълната – и по това време не се сетиха, че вълната има както пик, така и дъно! Не се сетиха, защото не им беше изгодно. С други думи – не става и не може да си с принципи само тогава, когато хунтата те подпре! Защото вероятността ти да си същият като ти дойде ред, е 100% - може и по лотарийните алгоритми да се изчисли, сигурен съм!

Борисов, Пеевски, Божков, Василев – всичките са играчи в една и съща игра. Въпросът за тях е единствено кой печели и кой губи. Но това по никакъв начин не означава да спечели цялото общество – то губи при всички тези положения, защото няма справедливост. Единствената неизвестна е в количеството "нямане" за всички нас, извън "голямото доброутро" - другото е просто смяна на героите в същия спектакъл!

Но нека не забравят всички герои - колелото се върти, макар и по-бавно понякога. А вечно губещите, ако не искат да го счупят, само ще му гледат спиците!

п.п. Покрай всички събития, да припомня една популярна приказка: "Всичко е бизнес". Това, деца и вече пораснали, е само приказка - истината е, че всичко е лично!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com