Да клатим държавата – зверски!

12443
Да клатим държавата – зверски!
Снимка: Pixabay

Сега е европредседателството, време за джангър. Това било казано в "един завод" от военния сектор, според военния министър Красимир Каракачанов.

Коментар на редактора

Измамата в клипа за европредседателството

Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед - така е озаглавен официалният клип за европредседателството на България, което на практи...

Да, време е. Време е да клатим "държавата", защото тя ни клати постоянно. Време е, защото държавата не сме НИЕ, гражданите ѝ, а ТЕ, които се възползват от нас. Време е, защото делегираните с властта да не се прекалява с клатенето си правят оглушки и разправят небивалици – за всичко. Нека само погледнем какво се случва през последните 15 дни.

Първо – приемат се между коледните и новогодишните празници промени в Плана за управление на Национален парк "Пирин", с които се позволява застрояване на почти половината площ на парка! По документи, а не по думи, промяната я има в Глава III, точка 17, подточка 10, таблица 32 и гласи следното - може да има "потенциално осъществима дейност" по отношение на "строителство, ремонт и реконструкция" в зоната за туризъм и зоната за опазване на горските екосистеми и отдих на парка! Това, че Нено Димов обещал, че там нямало да се строят хотели, не топли никого с капка акъл в главата! Говорим за човек, който отрича глобалното затопляне, но след като стана министър обясни как личната му позиция нямала значение и той щял да пази позицията на България. На това му се вика да си плюеш на сурата. А Красимир Каракачанов да не обяснява как всеки бъдещи инвестиционни проекти (Нероден Петко, по думите му) щели да минават ОВОС – знаем в България как се дава да се строи, да се поогледаме по Черноморието само!

Второ – шестима души бяха застреляни по Нова година, още един – преди два дни, а уж извършителят на първото масово убийство се самоуби със ... заглушител! И МВР го намери 4 дни по-късно, на между 100 и 500 метра от мястото на първите убийства! А несъответствията в обясненията на полицията се трупат едно след друго – как уж закоравял престъпник, специално тренирал смъртоносните си умения, хваща и се самоубива след успешно изпълнена задача и то безшумно, че да не безпокои съседите? Как посоченият за убиец Росен Ангелов беше идентифициран като такъв на база ДНК анализ, като той не беше още открит, за да може да се прави сравнение между намерен на местопрестъплението генетичен материал и "оригинала"? Въобще няма да коментирам и за колко време излезе ДНК теста – правят ни на маймуни, които клатят палми за банани.

Като прибавим неуредиците и протестите в почти всеки сектор – МВР, здравеопазване, даже мръсния въздух плюс продължаващото бясно застрояване навсякъде, където има дори минимална надежда за келепир в полза на "едни наши хора" и картинката става от пъстра по-пъстра. Затова – време е за протест! Време е гласът на недоволството да бъде чут. Заклинанията кой щял да дойде да ни управлява, ако я няма "стабилността", не работят! Виждаме КОЙ ни управлява сега и какво прави. Нероден Петко, както казва Красимир Каракачанов, ще го мислим като се роди. И ако прави като сегашния, и него го чака същата съдба – на клатене. Защото всичките ни политици бързо забравят, че при клатенето има поне две страни и бързо-бързо клатеният може да смени позата и да стане клатещ, ако клатенето не струва!

Застреляната държава на Бойко Борисов

Разглеждаме стрелбата по Иво Стаменов (бел. ред. - раненият тежко директор на отдел "Фискален контрол" в НАП) като изстрел към държава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com