Депутатската заплата - според тоягата

8255
Депутатската заплата - според тоягата
Снимка: БГНЕС

297 лева нагоре – с това ще бъдат зарадвани депутатите от следващия месец, поради увеличаващата се средна заплата в страната. Припомняме, че точно средната заплата е основата на депутатските възнаграждения. Те представляват три средни заплати в обществения сектор.

Коментар на редактора

Пеевски не ходи на работа - хайде и ние!

Делян Пеевски получава депутатска заплата, въпреки че има 101 отсъствия от пленарна зала. Тези отсъствия са извинени, а сегашният предс...

300 лева бонус – категорично незаслужен. Защото логичният въпрос е какво толкова направиха народните представители – едно голямо нищо. Не са направили нищо, откакто съществува този парламент. Не са направили нищо, откакто е почнал Прехода. Не са направили нищо, откакто съществуват депутатите в България.

И тъй като поне на теория депутатите се избират на база рейтинг – който е по-популярен и по-добре успее да си представи идеите, той печели. След като е така, тогава рейтингът трябва да е определящ и за заплатите. При това, по много лесна формула – основната заплата е минималната за страната, но се добавят бонуси - или има глоби, за лоша работа. Бонусът или санкцията се определят така - гледа се разликата между одобрение и неодобрение. Каквато е разликата в полза на съотвеното положение, с толкова се променя и заплатата - нагоре или надолу. Например – одобрението е три пъти по-високо от неодобрението, значи заплатата се вдига три пъти.

Да видим при това положение – кое е повече по отношение на работата на депутатите – одобрението или неодобрението? И малките деца знаят, че е второто. С колко повече – е, тук нещата варират според различните социологически агенции, но одобрението към Народното събрание се движи от години около 10%, даже честичко слиза надолу. Сами можете да сметнете колко е неодобрението тогава и колко пъти е по-високо. Съответно и как да се промени заплатата по горната формула.

Възможно е дори и нещо по-добро - рейтингите да са индивидуални. Така заплатите ще се определят според активността на всеки народен представител. И край с депутати тим барековата Ана Баракова.

Истанбулска турбуленция

Премиерът е схватлив и рефлективен и аз съм убеден, че ще направи каквото трябва. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров докато ко...

Отдавна е доказано, че финансовият стимул е водещ почти навсякъде, когато става въпрос за работа. Или както е казал народът – кучето скача според тоягата. Докога ще чакаме да извадим дебелата тояга?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com