Фалшивите новини, прокуратурата на Иван Гешев, Пеевски

16078
Фалшивите новини, прокуратурата на Иван Гешев, Пеевски
Снимка: БГНЕС

"Разпространяването на неистини и фалшиви новини, още повече в такова време, е нарушение на закона, уронва престижа на институциите, руши българската държавност. Подобно поведение има за пряк резултат застрашаване върховенството на закона и подкопаване на устоите на правовата държава и е в интерес само на извършителите на престъпления". Това съждение направи Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев, за чиято оставка настояваха и настояват публично редица политически и обществени фигури, а през лятото и ранната есен на 2020 година имаше огромни протести, в чиито искания също присъстваше тази оставка. Милева говори заради изключителния скандал с наложените санкции от страна на САЩ срещу шестима български граждани, сред които са Делян Пеевски и Васил Божков.

И понеже напоследък много хора почнаха да си позволяват да дават съвети на журналистите как да бъдат журналисти – особено политици, които съветват какви въпроси да бъдат задавани на пресконференции – аз ще взема да последвам тези съвети и да я карам като журналист.

Да продължим: "Следва да се отбележи, че голяма част от посочените обстоятелства в обсъждания доклад на Министерството на Съединените американски щати вероятно стъпват на работата на прокуратурата на Република България и събраните от нея доказателства, част от които вече са представени в съда". "По отношение на лицето Пеевски през годините от страна на прокуратурата са били извършени редица проверки. Предстои същите да бъдат анализирани".

Сега – по отношение на г-н Делян Пеевски, коя част от посочените обстоятелства в обсъждания доклад на Министерството на Съединените американски щати стъпва на работата на прокуратурата на Република България? Моля за конкретика, особено предвид заявеното, че ще се прави анализ на редицата проверки през годините, правени на г-н Пеевски!

В писането на статии има прилагане и на т.нар. предистория - за да стане по-ясно на читателя за какво иде реч! Аз ще я приложа с АКТИВЕН ЛИНК! Ще добавя и следното – кога прокуратурата на Република България, ръководена от Иван Стоименов Гешев, ще отговори на следния от десетки въпроси на т.нар. комисия LIBE - Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Европейския парламент:

"След срещата на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Европейския парламент на 28.08.2020 г., прокуратурата на Република България публикува на официалната си интернет страница, че срещата е инициирана от главния прокурор на Република България (бел. ред. – Иван Гешев). Всъщност, тя беше инициирана от Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Европейския парламент и покани главния прокурор на Република България, който изпрати своя заместник (бел. ред. – Красимира Филипова). Желаете ли да коригирате тази фалшива информация?"

И още едно въпросче - какво е наказанието за разпространяване на фалшиви новини според българското законодателство, г-жо Милева?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com