Гей-двойките са по-щастливи от хетеросексуалните

9160
Гей-двойките са по-щастливи от хетеросексуалните
Снимка: Thinkstock

Въпреки че светът изживява истинска културна, технологическа и социална еволюция, като цяло той все още е останал консервативен в разбиранията си за хомосексуалните взаимоотношения. Ако някъде хората са по-освободени в мисленето си и възприемат еднополовите бракове като нещо нормално, то другаде гей-връзките са обявявани за грях и морално престъпление. Независимо от това, към коя част на света принадлежите, учените ще ви изненадат с резултатите от ново изследване, посветено на хомосексуалистите.

Специалистите са стигнали до извода, че еднополовите двойки са много по-щастливи от хетеросексуалните.

Причината за това е, че гейовете си обръщат едни на други много повече внимание, отколкото партньорите в двойки с традиционна ориентация. Изследването е на британски учени и е оповестено от местните средства за масова информация.

Едновременно с това специалистите съобщават и друга преобладаваща тенденция при хомосексуалистите, която едва ли ще изненада някого. При анкетирането по-голямата част от тях заявяват, че рядко си позволяват интимности помежду си на обществени места с цел да избегнат негативно влияние. Особено по-младите споделят, че не се държат ръка за ръка на улицата, за да не станат обект на репресии.

Една от целите на изследването е да се изяснят обстоятелствата, при които еднополовите двойки се чувстват щастливи и как преживяват трудни моменти в живота си.

Резултатите потвърждават, че представителите на гей-обществото оценяват своите партньорски взаимоотношения много по-позитивно и до голяма степен са по-удовлетворени от хетеросексуалните двойки. Това се обяснява с факта, че партньорите в хетеросексуалните двойки по-рядко имат общи интереси и общи хобита, посвещават по-малко време един на друг и дори по-рядко си казват думи като „Обичам те!“.

В същото време еднополовите партньори в частна обстановка си обръщат повече внимание, способни са на повече романтични жестове и демонстрация на привързаност.

Изследователите коментират, че големите жестове в една хомо или хетеросексуална връзка силно се ценят, но по-голямо значение за укрепване на взаимоотношенията имат малките знаци на внимание, като общото гледане на телевизия или донасянето на чаша чай в леглото например.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com