ГЕРБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и Стефан Янев - спасението на България

15767
ГЕРБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и Стефан Янев - спасението на България
Снимка: БГНЕС

Помните ли кога бяха последните парламентарни избори? Не се безпокойте, и аз вече забравих. Мина над месец, а президентът Румен Радев още не е дал първия мандат за съставяне на кабинет - на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Докога Радев ще кандилка нещата и колко още ще помогне на Борисов и ДПС (например с хартиената бюлетина, където ако не наложи вето при приемането ѝ, ще е още един ясен сигнал) вече е абсурдно да се прогнозира. Но войната да се върнем във времената отпреди протестите от 2020 година тече с пълна сила.

Обръщам внимание на знакови думи на Йордан Цонев: "Всички останали съображения - вие сте корумпирани, вие сте това, вие сте онова - са глупости". Той ги каза, докато обясняваше как най-важното условие за съставяне на правителство е "евроатлантизъм". Защо - защото само "евроатлантизмът" имал инструментите, с които да се справим с кризата на сигурността, произлизаща от войната в Украйна и икономическата криза, която също основно се дължи на войната в Украйна.

Точно тези думи са показателни колко изкривена е действителността ни. Евроатлантизмът всъщност почива на върховенството на правото. С други думи - да няма беззаконие! Всички да са равни пред закона и когато има данни той да е нарушен, да бъдат разследвани, обвинявани и съдени. Отлично знаем как е в България - "нашите" са недосегаеми. Единствено има леки промени кои точно са "нашите" - зависи от това кой е на власт. Или казано като да го разбере Цонев - когато корумпирани безнаказано управляват държавата на всички нива, тогава няма евроатлантизъм, има феодализъм и путинизъм.

Явно на българите обаче не им стига. Умората от избори е ясна, но е ясно и друго - в нито един момент, откакто площадите през 2020 година се изпълниха с хора заради Бойко Борисов и Иван Гешев, на нито едни избори нямаше избирателна активност като тази в Западна Европа. Говоря за 60, 70 дори 80% (в добрите години във Франция). Пак мнозинството българи НЕ гласува.

Затова заслужаваме следното - правителство на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Възраждане", с премиер на "националното съгласие" Стефан Янев. Това ще е венецът на българската демокрация. Ако след такова управление наистина не осъзнаем, че проблемът ни е криворазбраният по български евроатлантизъм, че не може да има държава без справедливост, значи можем окончателно да затваряме. Аз лично съм оптимист, че тогава много хора ще почнат да вдяват - само да стане такова управление. Но за свалянето му като нищо и много хора ще почнат да проумяват каква необходимост беше Майдана.

ОЩЕ: Хартиената бюлетина е машина на времето с крайна спирка Бай Ставри

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com