Големите и малките майтапи за Търговския регистър и "Олимпик"

14635
Големите и малките майтапи за Търговския регистър и "Олимпик"
Снимка: БГНЕС

Понеже са много работни, милите ни депутати прекъснаха лятната си ваканция и вчера, 21 август, се събраха на извънредно заседание. Не за друго, а защото нещата в държавата са толкова изтървани, че останахме без Търговски регистър и се сдобихме със застрахователно КТБ – фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик". И нямаше как – дори и те, слънцата политически, трябваше да работят.

Трябваше, но колко работиха е друг въпрос. Обаче докато работиха, изплуваха такива абсурди от работата им, че вече можем да ги класираме – на малки и големи. По принцип това рядко се случва, но в България отдавна сме изкачили тези върхове. И така – по ред на номерата, нека ги видим.

Слаби сме, защото сме разединени

"Нито една медия не отрази в новините си снощния протест!" Голям протест 50-тина перничани и то най-вероятно платени... Къде са другите...

1. Търговският регистър. Тук смешките за загрявка са как чааак от Япония бил докаран IT специалист, за да оправи нещата. Те толкова са оправени, че досега можеше да отидем вкупом в Япония с кола – или поне до Корейския полуостров. Другата мъничка (или не толкова) смешка е, че премиерът Бойко Борисов "помоли" депутатите си да не питат дали (най-апетитните) обществени поръчки в IT сферата се гласят за "Лирекс", че да не се разсърдят и да зарежат възстановяването на Търговския регистър. Леле, ако бяха питали за досието "Буда", сигурно щяха да получат по-конкретен отговор.

И ако още не умирате от смях, ето и най-смешното – Томислав Дончев, който увери как основната база на регистъра и бекъпът били на различни сървъри, но не може да си обясни как така едновременно и на двата сървъри станал такъв проблем! Техническа конфигурация можело да е. Ха-ха-ха – може и извънземните да идват най-после да ни завладеят, че да се отървем от мъките.

2. Олимпик - и тук смешките не бяха малко. Например – европейското законодателство било виновно на КФН да не е регулатор. То Европа като кажела и трябвало да приемем всеки застраховател от ЕС. Да де, но Европа е казала и следното и то в Договора за създаване на ЕС т.е. в баш договора, по Бойковски: Под "право на установяване" се разбира "правото на предприемане на дейност от самонаето лице, както и създаването на предприятия (дружества или фирми) в друга държава-членка при условията, предвидени от нейните закони за собствените ѝ граждани и предприятия" (чл. 49 във връзка с чл. 54). Да повторим – при условията, предвидени от нейните закони за собствените ѝ граждани и предприятия! Ама сега да се съберем и петък, и събота, и неделя (по Борисов от пленарна зала) и да ги напишем тези закони, защото трети мандат вече не сме ги написали!

Най-голямата смешка обаче е, че "Олимпик" внесла 2 млн. лева в т.нар. Обезпечителен фонд, който иначе го ползваме само ако фалира български застраховател. И как ги е внесла тези милиони – трябвало сега да се провери! А какво ще ги правим тези милиони – и това ще проверяваме! А досега какво правихте – бяхме във ваканция. Преди това какво правихте – пак там бяхме. И след цялата тази работа къде трябва да сте?

Ето КОЙ трябва да плати за ужилените в "Олимпик"

Протест заради фалита на застрахователна компания „Олимпик“ довечера (17 август) на жълтите павета се организира в социални...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com