Изморихме се...

6479
Изморихме се...
Снимка: Actualno.com

Вчера депутатът от БСП Мая Манолова беше избрана за национален омбудсман с гласовете на 129 народни представители с тайно гласуване в парламента. Това предизвика поздравления от страна на БСП, от където изникна определението, че Манолова е „човек-кауза“, както и негативни реакции от граждани и общественици и бурни насмешки в социалните мрежи. Вчера се организира спонтанен протест пред Народното събрание, на който гражданите демонстрираха несъгласието си с избора на Манолова за омбудсман.

Коментар на редактора

Юруш на протестите!

Хубаво е да се протестира, протестът значи повече мнения, а повече мнения гарантират верни решения. Да, ама в България прекалихме! И то...

Протестът пред парламента вчера беше слаб. Въобще не можеше да се сравни с летните протести от 2013 г., както и по-рано организираните срещу сметките за тока през февруари същата година. Искаше ми се протестът да наподобява този, продължил цялото лято на 2013 г. Тогава, вярвам, хората почустваха, че може и да успеят да променят нещо.

Сега е лято, жега е, а и в София заваля дъжд (някои коментират, че така на Мая щяло да и върви по вода на новия пост). Хората са в отпуск и нямат време да ходят по протести. Има хиляди извиненията за измореното гражданско съзнание. Не се случи второ #ДАНСwithme.

Но всъщност основното е, че сме изморени. Изморени сме да говорим и нищо да не се случва. Изморени сме от извинения и обяснения (примерно, реформаторите за съдебната реформа). Изморени сме от явна наглост (ДСП за....много неща плюс последно антикорупционния закон). Изморени сме от утвърждаване на едни и същи лица, които години наред си развяват байрака на политическата сцена с идеята за „защита на гражданите“ (изборът на Мая Манолова за омбудсман).

Всички са маскари, ама и тази дума се изтърка, използвана за нашите политици. Много се радвам на протестите с уговорката да са неплатени и неорганизирани по строй. Искам всички маскари да се страхуват в очакване, че може да бъдат свалени. Изключително съжалявам, че не е така.

Протестиращи се събраха пред НС срещу избора на Манолова за омбудсман (СНИМКИ)

Около 150-200 души протестират пред сградата на Народното събрание срещу избора на депутата от БСП Мая Манолова за национален омбудсман...

Автор: Петя Бързилска

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com