Колко време е нужно за телепортирането на човек от Земята в Космоса

7286
Колко време е нужно за телепортирането на човек от Земята в Космоса

Телепортирането на човешко същество или изобщо на какъвто и да било физически обект е мечта на Човечеството от години. Процесът е многократно представян в научно-фантастичните филми и романи. В действителността обаче до момента няма особен успех в тази насока. За да се получи повече яснота относно телепортирането, британски студенти-физици от университета Лейчестър решиха да изчислят колко време ще е нужно за осъществяването на подобен процес.

По-конкретно – специалистите пресметнаха за колко време ще бъдат прехвърлени данните, необходими за телепортацията на човек от повърхността на Земята до космическа станция на геостационарна орбита.

Съществуваме невероятно в невероятна Вселена

Вселената е удивително място и благодарение на науката ние разбираме все повече невероятни неща за нейното устройство. Когато се появя...

Заключението на студентите е до известна степен отчайващо. Според него ние не сме в състояние да осъществим подобен процес, тъй като той ще отнеме прекалено много време.

Както е известно, телепортирането предполага предаването на разстояние на информация за физическите тела с последващо „събиране“ на „крайната“ станция и материализиране на обекта. В своята статия, публикувана на сайта на университета, студентите обясняват, че са разглеждали не техническата възможност за телепортиране, а са пресметнали количеството информация, пренасянето на което ще осъществи телепортирането на един човек.

Те допуснали, че ДНК-то на една клетка съдържа наследствената информация, необходима за възстановяването на всяка друга клетка в организма.

В такъв случай, според изчисленията, необходимата генетична информация ще заема около 1,2*10^10 бита. В допълнение към това пълният обем информация, съдържаща се в мозъка на „пътешественика“, може да заеме 2,6*10^42 бита. Учените също предвидили защита от грешки при преноса на данни, което увеличило количеството на 4,55*10^42 бита. Изчислявайки количеството информация, отговаряща на един човек, студентите успели да определят енергията и времето, необходими за телепортацията. Според тях, при честота 29.5-30 GHz скоростта на предаване на данни ще е 2,977*10^19 бита в секунда. В такъв случай за телепортирането на един човек ще са необходими 4,85*10^15 години, което се равнява на 4.85 квадрилиона. Това обаче превишава възрастта на Вселената 350 000 пъти (смята се, че Вселената е на 14 милиарда години).

Астрономи съобщиха за екзопланета с цвят, подобен на този на Земята

Планета с кобалтово син цвят, който удивително напомня този на Земята, е открита за първи път от космическия телескоп „Хъбъл&rdqu...

Казано с по-прости думи и без толкова много цифри, бързата и изгодна откъм консумация на енергия телепортация към момента е извън границите на възможностите на съвременните технологии за прeдаване на данни.

Такова е окончателното заключение на изследователите. И ако те са прави, вероятно скоро няма да станем свидетели на телепортирането на човек извън пределите на планетата Земя.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com