Краят на патриотите

11159
Краят на патриотите
Снимка: БГНЕС

Обединени патриоти са интересни за следене и всъщност умело знаят как да играят партийни игри. В момента, малко преди изборите, правят коалиционни съвети, на които "Атака" си тръгва демонстративно, цари вяло настроение и по всяка вероятност на евроизборите ще се явят поотделно. Патриотите ни са трима, но морето едно - какво да правим...

Раздялата им обаче е единственото правилно решение. Понеже коалицията им се изхаби доста бързо и сега всеки от тях трябва да използва възобновяващите сили на отцепването. Може дори да се направят няколко прогнози. В рамките на 2 месеца например от Сидеров би могъл да се очаква хубав, ефектен скандал. От онези забавно-бруталните, с крясъци, викове, телевизионни камери и Десислав Чуколов, който при всяка реплика на Сидеров жестомимично изнася глава напред като за удар, за придаде ритъм на думите на лидера му. Пригответе пуканки - моята прогноза този път е дискотека в Студентски град, където Сидеров търси наркотици и общо взето намира наркотици. Това, по някакъв начин изглежда мобилизира патриотичния електорат, който смята, че щом в Студентски град има наркотици, значи трябва да гласува за Сидеров. Аз не разбирам как - но това напълно работи, доказвано е през годините. Необходими са просто едно-две изстъпления от този вид малко преди вота. Сидеров с времето инсталира изключително обиграна тактика - преди избори да е скандалджия, а после, само няколко месеца, един мек, опитен, сговорчив човек, който се грижи за "сигурността" и "държавата" и впрочем изразява тази мимикрия поне малко по-убедително от Цветанов.

Симеонов пък отдавна преболедува загубата на вицепремиерското си място. Най-вече защото то бе разбрано от него самия като политически демонтаж от страна на агресивните майки, отколкото като негова собствена вина. Оттук насетне пред този човек остава също пътя на скандала - за да понасъбере електорат ще се наложи да разкара поне Сидеров, да се превърне в негов - поне за пред публиката - антагонист, за да върне поне малко всички негативи, които натрупа за последните година - две. Този път няма да стане с обиколки на шумни заведения в Слънчев бряг; ще трябва нещо далеч по-драстично.

Големият губещ е Каракачанов, който допусна най-сериозната грешка, когато става дума за патриотичен съюз - да бъде балансьор. Електоратът, който обича да гласува за патриотични формации, принципно нито забелязва, нито харесва балансьори; какъв ще е тоя патриот балансьор? Трябва ни някой, който да ни поведе към ново Възраждане или нещо там такова; а не просто неутрален сдобрявко на другите двама.  

Кой от тримата ще излезе най-напред и ще проиграе края на коалицията в собствен интерес? Ще ги познаете по скандала - който бъде най-креативен именно в него. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com