X
 
 

Краят на патриотите

9840 23
photo of Краят на патриотите
Снимка: БГНЕС
Обединени патриоти са интересни за следене и всъщност умело знаят как да играят партийни игри. В момента, малко преди изборите, правят коалиционни съвети, на които "Атака" си тръгва демонстративно, цари вяло настроение и по всяка вероятност на евроизборите ще се явят поотделно. Патриотите ни са трима, но морето едно - какво да правим...

Раздялата им обаче е единственото правилно решение. Понеже коалицията им се изхаби доста бързо и сега всеки от тях трябва да използва възобновяващите сили на отцепването. Може дори да се направят няколко прогнози. В рамките на 2 месеца например от Сидеров би могъл да се очаква хубав, ефектен скандал. От онези забавно-бруталните, с крясъци, викове, телевизионни камери и Десислав Чуколов, който при всяка реплика на Сидеров жестомимично изнася глава напред като за удар, за придаде ритъм на думите на лидера му. Пригответе пуканки - моята прогноза този път е дискотека в Студентски град, където Сидеров търси наркотици и общо взето намира наркотици. Това, по някакъв начин изглежда мобилизира патриотичния електорат, който смята, че щом в Студентски град има наркотици, значи трябва да гласува за Сидеров. Аз не разбирам как - но това напълно работи, доказвано е през годините. Необходими са просто едно-две изстъпления от този вид малко преди вота. Сидеров с времето инсталира изключително обиграна тактика - преди избори да е скандалджия, а после, само няколко месеца, един мек, опитен, сговорчив човек, който се грижи за "сигурността" и "държавата" и впрочем изразява тази мимикрия поне малко по-убедително от Цветанов.

Симеонов пък отдавна преболедува загубата на вицепремиерското си място. Най-вече защото то бе разбрано от него самия като политически демонтаж от страна на агресивните майки, отколкото като негова собствена вина. Оттук насетне пред този човек остава също пътя на скандала - за да понасъбере електорат ще се наложи да разкара поне Сидеров, да се превърне в негов - поне за пред публиката - антагонист, за да върне поне малко всички негативи, които натрупа за последните година - две. Този път няма да стане с обиколки на шумни заведения в Слънчев бряг; ще трябва нещо далеч по-драстично.

Големият губещ е Каракачанов, който допусна най-сериозната грешка, когато става дума за патриотичен съюз - да бъде балансьор. Електоратът, който обича да гласува за патриотични формации, принципно нито забелязва, нито харесва балансьори; какъв ще е тоя патриот балансьор? Трябва ни някой, който да ни поведе към ново Възраждане или нещо там такова; а не просто неутрален сдобрявко на другите двама.  

Кой от тримата ще излезе най-напред и ще проиграе края на коалицията в собствен интерес? Ще ги познаете по скандала - който бъде най-креативен именно в него. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  БКП-МАГАРЕ за свадба, ДС-БЪЛГАРИН за ортак и БЗНС-ЦИГАНИН за комита ...... НЕ СТАВАТ!
 • ДуПеСе да се закрие 9.1 ДуПеСе да се закрие преди 5 месеца Профил на трол?
  Сръбски мангал пак ревеш нещо...
  : 12 !
 • Дум-Дум 9.2 Дум-Дум преди 5 месеца Профил на трол?
  Мечтата на църното българеещо се ДуПе: ежечастно сръбско и/или македонско онождане с партийно-субсидиен вазелин от складовете на МНО от времето на ЦИГАНЬОР-БЪЛГАРЩИНИЗМА с насилственото "възраждане" с преименуване!
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Колкото повече някой се цепи публично и по Интернет, че е по-по-най нанай българин - толкова по не му е чиста работата по произхода! Примерите са по-долу: царедворците от двора на цар Киро - Октомврийския Македонецъ (неспирна червена форумна дрисня) и църното ДуПе от ДС-МВРо-то! А също тъпанарът от гвардейския царски оркестър Фелация субСидер, чшае-шукарието Балеф, портиерът на царския двор ДС-Ван виж още ›› че гюфро-менгясъ караАлбинос, евро-пуделът на царя мАнгела Джамбаз с любовника-тъпкач Карлос Педрос Контрера, бате Харо, Мурджо, русофилчето Вангел, ДС-Кремена Дрангова, .....
 • Анонимен 7 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Хайде, разбра се тя стана, каквато стана : Валерката да си върви в маалата Меден Рудник, Сидирчо да ходи да плямпа по телевизията си а Шкембето да ходи на главната сергия и да продава паспорти на Северомакедонските менте българи !
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Патриотството по тези земи си е една от най-яките далавери.Поетично описана от Хр.Ботев.А "технологията" и "мениджмънта"и в "Превратът" от З.Стоянов,които не са променени до ден -днешен.Хватките и номерата само дето са различни,за "страхуване" на "матряла"-джендъри,бежанци,цигани,турци и каквото друго падне под ръка.Иначе ,да от Шкембето става отли виж още ›› чен потиер на нощен клуб,другите двама баджанаци-теляци в някоя турска мъжка баня.
  : 3 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Шкембелията чорбар, водача на паспортната мафия се ИЗДЪНИ с ревностната си подкрепа на американската заповед, да купим бракмите Ф16 ! Ама понеже е ПроЗД, та не може да го проумее, защото това не е кокал, който постоянно да облизва .
 • ГЮЗМЕТА !!! 5 ГЮЗМЕТА !!! преди 5 месеца Профил на трол?
  Осем шефове на отдели в парламента обменят опит с мароканския парламент. Програмата, според която ще черпят от опита на мароканците, е два дни, след което престоят е с екскурзия до Фес, шопинг. Сред командированите са шефове на дирекциите Законодателна дейност на ЕС, Парламентарен бюджет, Информационни системи, Обществени поръчки и други.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  С Изборния кодекс ГЕРБ бръкна отзад на всички малки партии : атакисти, Валеристи, Магарешки, паспортни ВМРО мафиоти, демократи, умни и не чак толкова, изобщо вЪОПще ГРОБарите се изгавриха с младшия си СЪЮЗНИК ! Ами "Бития - бит и онодения - оноден", да не са си давали задниците под наем, като са лакоми за кокалче ... !
 • Македонецъ 3 Македонецъ преди 5 месеца Профил на трол?
  А , пък този /3/ какво се опитва да внуши ? Един вид НЯМА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ И Всичко е Българеещи цигани/ки. Да му се влиза в диалог с това пълно н*щожество е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ .Обаче виж какво /2/ дедовците ми и бабите идващи и с произход Р.Македония /дн/ са се чувствали Българи/ки. За тях и още Т.Живков не е бил Т.Живков за да им промие мозъка нали. И ако те нали са се заблудили нали АМА МЛН СА виж още ›› ТАКИВА ЗАБЛУДЕНИ БЕ. МЛН МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНКИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ И ОТ ЦЕЛА МАКЕДОНИЯ И дн Гърция и Албания и даже и Сърбия.
 • Македонецъ 3.1 Македонецъ преди 5 месеца Профил на трол?
  Разбира се става дума за /2/ не за мен техническа грешка. И още нешо. ИМЕННО , ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ/КИТЕ СА СЪСТВНА ЧАСТ ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС СА В ОСНОВАТА СИ НА ТЪРКАНИЯТА. А , там в Р.Македония какви ли не глупости НЕ СЪЧИНИХА КОЯ ОТ КОЯ ПО БЕЗУМНА И АБСУРДНА.А ФАКТИТЕ СА НЕОСПОРИМИ.
  : 8 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Абе той и цигансият цар Киро е роден в Македонията и е дошъл и намерил благоприятна среда за циганиите си в ЦИГАБЬОР-БЪЛГРАЩИНИСТКАТА НРБ, нали! Октомврийският Македонецъ с кърваво червения задник, ти да се рода на цар Киро, а?! Заедно с църното българеещо се ДуПе правите идеална червено-черна картинка за лого на "Влашко-Мангасарскатото Развратно Онождане - БНД"!
  : 3 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Защо ГЕРБ и ОП не искат Машинното гласуване, защото избирателите им са неграмотни цигани и неграмотни мутри, които няма как, да се справят с машинното гласуване!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Групировката ГЕРБ и ОП действат като старите групировки - изнудват, крадът, присвояват нагло и още по-нагло слага лепенки ГЕРБ и ОП!!! Ако си от ГЕРБ и ОП ставаш за всичко, но проблемът е, че само съдии, прокурори, полицаите, тъпанари, мафиоти и мутри са в този отбор на мафията!!!! Проверки и обиски МОГАТ да се правят навсякъде, но трябва съдебно решение !!! Не може КОНПИ и полицаите да безчинств виж още ›› ат навсякъде !!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП започнаха да използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници!!! Опитват се да смажат тези, които показват как ГЕРБ и ОП - тази организирана престъпна група, разграбва България!!!. Това няма да спре умният български гласоподавател!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка виж още ›› “ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  При управлението на ГЕРБ и ОП в страната цари тоталното безхаберие. Българският управник от ГЕРБ и ОП не е призван да служи за добруването на народа, а да печели от него. Престъпник е този, които нарушава законите, но българският престъпник не е истински престъпник, защото действат според антинародните закони гласувани от ГЕРБ и ОП в парламент!! ! На никой политик от ГЕРБ и ОП няма да му бъде пот виж още ›› ърсена отговорност!!! Няма да има осъдени политици от ГЕРБ и ОП, но всеки политик мафиот от ГЕРБ и ОП си прави каквото си иска!!! Българският народ не се противопоставя на политическата мафия от ГЕРБ и ОП защото не му стиска!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Сбъркана ценностна система и сбъркано разбиране за избора на Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов и Смешника Сидеров . Затова и цялата държава е сбъркана. Но от нас зависи, да си я подредим. Мъдро е, в тази ситуация да се запитаме: Къде е опозицията, дявол да го вземе??? Защо опозицията само мрънка по форуми и пред микрофоните??? Защо опозицията не напуска парламента??? Защо опозицият виж още ›› а не извежда хората си на улицата??? Какво още трябва да се случи, за да се събуди опозицията??? А къде е опозицията извън парламента??? Има ли я опозицията или е само в фейсбук творение??? Защо недоволни има, а протестиращите са-малко??? Или опозицията се уплаши, от репресиите на полицията от ГЕРБ и ОП??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Никога не съм очаквал от БКП+ДС-побългарените ЦИГАНИ, които днес изпадат в истерия при комерциалното практикуване на българеенето си, нещо друго освен ЦИГАНИИ! Кръвта вода не става, независимо от търгашеското ново пропагандно-идеологическо самоопределение към догмата на ЦИГАНЬОР-БЪЛГАРЩИНИЗМА на водните българеещи се мангасари Тато и Бато авджията от преди 1989!
 • ДуПеСе да се закрие 2.1 ДуПеСе да се закрие преди 5 месеца Профил на трол?
  Македонски трол намери ли майка си по българските сайтове?
  : 14 !
 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 5 месеца Профил на трол?
  Хей actualno com Каква е тази реклама с образа на Бъкимганската бабичка и онзи плантаторът от тогава не и Сащ отървал Света от наличието си преди някъде около 200 години ?
 • actualno com 1.1 actualno com преди 5 месеца Профил на трол?
  Я опитай пак, че нищо не може да ти се разбере :)
  : 1 !
 • Македонецъ 1.2 Македонецъ преди 5 месеца Профил на трол?
  А , това раннобудно неуважаема студентке рекламирате комара на васил божков дето пък е със специални бизнес отношения с онзи срещу който квичахте лято и есен*13 разбирате ли ?
  : 6 !
Нагоре