Лунна салата: Алена, Кирил Петков и бял хладилник

30575
Лунна салата: Алена, Кирил Петков и бял хладилник
Снимка: скрийншот

Макар и незаинтересован към хороскопи - всеки ден не си чета хороскопа и това задава хаос, непредвидимост и планетарен ущърб в ежедневието ми - имам нездрав интерес към гостуванията на Алена по телевизията. Този нездрав интерес е провокиран от разбирането ми за ефирното време като ценност, която не бива да се разхищава, като едно от най-важните медийни времена. В последната поява на Алена обаче се натъкнах на нещо ново и вълнуващо. Ако преди водещите обявяваха нейното гостуване с развлекателен тон, за който досетливият зрител все пак можеше да предположи, че цялото нещо е един вид почивка от политическите неща, този път стана друго. Водещата представи Алена така: 

"Давате ли си сметка, че понякога разположението на планетите се отразява върху всяка една дейност, която правим? Върху начина, по който планираме, върху начина, по който планираме пътуванията си, рутинните дейности в живота ни и въобще организираме всекидневието си? Много е важно и със сигурност има значение! Не случайно много голяма част от нас чете хороскопа си всеки ден, за да види какво ни очаква."

Тъй. В други дни бих се отнесъл по великодушно, но точно в момента, днес, под влиянието на Луна във Венера, скосяванията на Плутон спрямо Уран и магнетизма на Марс към Юпитер, ми се струва, че това встъпление има необичайна сериозност от дезинформационен характер. И би било добре вече да направим едно разделение: на твърда и мека дезинформация. Първата е ясна: ваксини, коронавирус, данни, статистики, и прочие. Меката дезинформация обаче включва тъкмо подобни встъпления. В които съвсем сериозно и с апломб можеш да чуеш, че трябва да си дадем сметка, че "разположението на планетите се отразява върху всяка една наша дейност". 

Можем обаче само да си дадем сметка, че медиите са си направили сметката по отношение на рейтингообразуващия фактор на астрологията и доминацията ѝ над каквото и да било друго съдържание. Оттам насетне сметките стават малко по-сложни. Например: дайте си сметка, че меката дезинформация дава отпечатък върху твърдата. И когато медийното съдържание се бълва със сериозност суеверия, пътят към пиенето на белина се превръща в супермагистрала. Ако науката е отрекла астрологията, но ние тъпчем астрология с повод и без повод в ефирното време, косвено казваме и че науката никак не е задължителна и че можем да формираме мнение (или ежедневие) на базата на суеверия - стига те да са ни интересни. И нещо повече - казва ни се, че това е истина, директно, опичайте си ума. "Много е важно и със сигурност има значение!". Нека преговорим: значи трябва да гледам как водещ говори с Радка Аргирова за коронавирус и ваксини и след това да видя как пак този водещ говори с Алена и казва, че подредбата на планетите е много важна и със сигурност има значение. 

Иначе в препоръките на Алена (в по-голямата им част стандартния нелеп микс между това на коя дата определен политик е направил определено нещо, без въобще да му дреме от планетите) тази година имаше специален бонус, много интересен. Тя рече така: че на тия и на тия дати, трябва да избягваме покупката на бяла и черна техника, както и на мобилни телефони. Хайде, телефоните разбирам - летят сигнали до Космоса, планетите прожектират разни работи, има пряк досег, сериозна работа. Обаче...бяла техника? Тоя хладилник много лабилен, много чувствителен към звездите. В това отношение не мисля, че си давате сметка какво трябва да направите: пъхнете телефона в хладилника. И му се обадете от друг; така през Космоса директно ще вкарате Сатурн в камерата, за да свържете фреона с една по-студена планета.  

За финал, Кирил Петков и неговата визита в Северна Македония. Направил я, казва Алена, в "апогея на ретроградния Меркурий". Сега разбирам защо Петков и Радев спориха след визитата и Радев казваше, че е прекалено избързала, а Петков настояваше, че е крайно закъсняла. Астрологично погледнато, и двамата са прави. Трябвало е по всяко време, но не тогава. 

Но това може да се оправи. Стига да не си купят хладилник.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com