Майката от Две могили има нужда от помощ, а не от обвинения

8627
Майката от Две могили има нужда от помощ, а не от обвинения
Снимка: Thinkstock

Д-р Татяна Попова, чието дете бе отнето, след като се установи, че е било оставено в колата само, поясни, че умишлено е избрала платен паркинг пред църква и е помолила жена да наглежда бебето. Освен това е оставила прозорците на колата отворени на 1/3, за да може да влиза въздух в колата. Тази информация не беше уточнена в повечето съобщения по медиите относно случая.

„Помолих я да го наблюдава, беше ми съвестно да го събудя“, каза още д-р Попова.

Информацията бе представена категорично в осъдителна светлина и това е съвсем естествено. Миналата седмица пресата размножи информацията за жената, оставила само бебе в колата. На минутата бяха реагирали Спешна помощ и полиция. Мярката по отнемане на детето бе предприета светкавично. Нещо, по принцип не много типично за страната ни. Но пък типично за показните акции, характерни в последно време.

Не е пропуснато да се отбележи, че двете по-големи деца се отглеждат от бащата, а третото посещава седмична детска градина. До този момент никой обаче не е погледнал навътре в ситуацията.

Изобщо всичко, което може да представи майката в категорично тъмната светлина, е изложено. Нищо обаче не е черно или бяло.

По време на интервюто пред bTV д-р Попова повтаряше: "Аз съм лекар, сама отглеждам децата си, спасявам животи." Това е другата истина, която до този момент никой не е афиширал. Медиите не гърмят за майките, отглеждащи сами децата си.

Лекарката, оставила детето си в колата: Всичко е нагласено

8-месечното бебе на д-р Татяна Попова – общопрактикуващ лекар от Две могили, беше отнето миналата седмица от социалните служби, с...

Д-р Попова отбеляза, че е помолила бащата да наглежда детето, докато свърши работата си, но той е отказал помощ. Странно бързо обаче се реагира на място. Никоя медия до момента не е попитала бащата защо е отказал тази помощ. Никоя медия не е попитала майката как се е справяла до момента.

Сега веднага се намериха критикари. Съседката: колата ѝ била мръсна, ами помогни ѝ да я изчисти или си чакала своя звезден час, за да се появиш по телевизията, за да съобщиш, че колата ѝ е мръсна?

Д-р Виделина Моллова, която по незнайно каква логика обявява, че ще се гласува изключването на д-р Попова от Българския лекарски съюз, заради поведението ѝ: „Лекарски съюз в Русе ще разгледа поведението ѝ. Ще бъде предложено да бъде изключена, заради уронване престижа на професията. За съжаление по-голямо уронване не сме виждали. Това е срам за лекарската професия.“ Доста силни думи на д-р Моллова, която вероятно при уволнението на д-р Попова ще се сдобие с повече пациенти.

Дори хората, които гледаха днешното интервю с майката, казват, че не вдъхва доверие, че не е приятна. Ами не е. Майката, отглеждаща детето си или сама, в повечето случаи не е приятна личност - тя е недоспала, изнервена от това, че трябва да се справя с всичко сама. А понякога дори прилича на звяр – раздразнен звяр, оставен на произвола да се справя както може, а сега лешоядите доволно кръжат около него.

Защото е много лесно да оставиш някого сам, а после да да му гледаш сеира и с готовност да се включиш в публичния му линч. Въпросът е какво си направил ти преди това и защо си бил мълчалив свидетел. И кой ти дава право да съдиш?

Тази година са регистрирани 3 пъти по-малко случаи на грип

„Наблюдават се два пъти повече случаи на варицела и около 20-30% повече на скарлатина. От началото на година случаите на варицела...

Целите са постигнати – новината е станала топ, социалните са отчели дейност, майката е дискредитирана. Бебето кърмаче е отнето от майката. Сега то е на чуждо, непознато за него място и кърменето му е прекъснато, като в тази ситуация едва ли ще бъде възобновено.

Но има нещо лошо в това да използваш нечия слабост и неравностойното му положение. Българите имат навика да наблюдават, да цъкат с език и със задоволство да чакат да се случи белята, за да осмислят живота си с коментар за случилото се, стоейки със същите скръстени ръце.

Нека припомня, че преди месеци известна певица също майка, бе заловена да управлява автомобил под влиянието на наркотици. Зад нея застанаха известни личности, адвокатът ѝ гостува в телевизиите, детето не е отнето.

Тази жена не е известна. Родила е четири деца, не ги е абортирала и не ги хвърлила в дом. Тя е най-обикновена майка, отглеждаща детето си без помощта на бащата, бабата или детегледачка.

Автор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com