Мюфтийско лицемерие

15423
Мюфтийско лицемерие
Снимка: БГНЕС

Вчера Мюфтийството разпространи своя позиция, че е обезпокоено от надигащата се ксенофобия в страната.

Конкретен повод стана огласеният в медиите случай на провеждана ислямска и протурска анкета сред българското мюсюлманско население в някои райони. Изнесена беше и информация за платени от турската страна мероприятия като сюнети и екскурзии.

Учредиха Обществен съвет на мюсюлманите от Североизточна България

Обществен съвет на мюсюлманите от Североизточна България беше учреден в силистренския град Главиница. В съвета влязоха представители на...

Логично, това отново повиши градуса на напрежение.

Мюфтийството трябва да престане с лицемерието. Да, в българското общество понякога има неоправдани настроения "анти" спрямо мюсюлманите. Неоправдани, защото българските мюсюлмани са наши братя. Живеем заедно мирно и спокойно от векове и ако някой не обърне каруцата умишлено, ще продължим да живеем така още векове.

Тук обаче наистина става въпрос за национална сигурност. Когато се намесват външни интереси, подриващи устоите на вътрешния ни ред, това Е заплаха за националната сигурност.

Непонятно защо продължаващият да бъде канен в сутрешните блокове Андрей Райчев коментира ситуацията с низ от различни глупости, но особено отличителна беше гледната точка, че може много неща да се случват, но ако го нямаше ДПС, животът на българи и мюсюлмани щеше да изглежда по много различен начин - изпълнен с конфликти, напрежение и едва ли не, омраза.

Мюсюлманите в Разград недоволни от строежа около джамията

При посещението си в Разград във връзка с празника Рамазан байрам, турският посланик Сюлейман Гьокче, придружаван от консула на Турция ...

А то е точно обратното. Ако го нямаше ДПС, и спорадичните предизборни етнически искри нямаше да ги има. Защото българи и мюсюлмани знаят как да живеят заедно. И знаят, че всички сме хора, живеем в една държава и искаме едни и същи неща. И религията не е нещо фатално, което ни разделя по презумпция.

Така ако го нямаше ДПС и вмешателствата на турските интереси, етническата тема в България отдавна щеше да е излязла от актуалност.

Но ДПС е факт. Както и игрите им. Въпрос на разум е да не позволяваме да ги играят.

Автор: Десислава Любомирова

Български мюсюлмани сезират Брюксел заради храната в училища и детски градини

Мюсюлмани от Кърджали продължават да настояват в българските училища, детски градини и в болниците да се сервира храна, приемлива от гл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com