На колко хора наистина им пука за атентата в Лондон?

5331
На колко хора наистина им пука за атентата в Лондон?
Снимка: Getty Images/Guliver

Точно на годишнината от атентатите в Брюксел - пет жертви в Лондон, включително полицай и нападателят. Това беше най-важната новина в световен мащаб що се отнася до вчерашния 22 март.

Коментар на редактора

Почина още един човек след атентата в Лондон, евакуираха метростанция

Напрежението в британската столица Лондон продължава да е на високо ниво, след като метростанция "Норт Гринуич" в южната част на града ...

И свикнахме. Въобще не ни пука, че пак има невинна кръв по улиците на голям европейски град. Кръв, пролята защото някой е повярвал на бруталната пропаганда на екстремисти, които се възползват от слабите места в религията „ислям“.

Стара като света истина е, че когато хората се ужасяват от нещо, те първо се грижат за парите си. Снощи, след атентата в Лондон, най-големият борсов индекс FTSE отбеляза спад от ... 0,7%! Точно толкова се притесниха от случилото се пред британския парламент най-големите компании, листнати на Лондонската фондова борса. Сравнения с предишни големи атентати няма да правя – просто няма нужда. Единствено обикновените хора – тези, с малкото пари или без никакви пари, се замислят докъде са стигнали нещата, но за кратко – бързо идва времето, в което трябва да се борят с живота.

Това е съвременният свят – свят на виртуална реалност, чрез която вече за секунди виждаме насилие, случило се дори на хиляди километри от нас. И тези гледки ни влияят все по-малко, защото благодарение на модерните технологии можем да ги виждаме все по-често. Не че преди да има интернет и социални мрежи не е имало насилие, със сигурност даже и повече. Не е имало обаче как да бъде видяно бързо и картинно. Затова и вниманието към такива събития като случилото се в Лондон е било далеч по-голямо, а отношението – далеч по-човешко. Сега – няма как, когато вече си го видял десетки пъти на екрана на смартфона или таблета си. Можеш да разбереш само ако ти се случи лично. И това е най-жалкото. До следващата кървава баня – със сигурност идва нова годишнина и ще се намери някой с помътнено от пропаганда съзнание, който да я "почете". Тогава пак ще се обясняваме защо "международната общност" търпи "Ислямска държава", защо социалните мрежи махат по-лесно снимки и клипове с голи хора, отколкото с хора, режещи нечия глава с нож, защо богатите не вярват на бедните, а бедните мразят богатите и така - до края на света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com