Най-добрият начин да колонизираме Космоса е да принтираме хора на други планети?

5760
Най-добрият начин да колонизираме Космоса е да принтираме хора на други планети?

Според Адам Стелтцер, водещият инженер за мисията на роувъра Curiosity на НАСА, за да изпратим хора на отдалечени планети, имаме две възможности – да намерим начин за скокове във времето и пространството или да преосмислим фундаменталната идея за себе си, пише Motherboard.

„Най-добрата ни възможност за изследване на Космоса може да се окаже принтирането на хора, органично, на друга планета“, казва Стелтцер в рамките на конференцията „Бъдещето е сега“ в американската столица Вашингтон.

Диета от червеи и растения за астронавтите в Космоса

Всички знаем, че астронавтите в Космоса се хранят с различна от нашата храна. Тя обаче обикновено наподобява стандартните хранителни пр...

Редица авторитетни учени мислят, че единственият начин да гарантираме оцеляването на човечеството в дългосрочен план е като колонизираме други планети. Проблемът е, че все още не сме готови за безопасно пътуване до Марс, а още по-малко до по-далечни места. Изпращането на инструкции за собственото ни принтиране може да ни спести пътуването.

Концепцията за принтирането води началото си от идеята за кодиране на човешка генетична информация в бактерии и изпращането им на друга планета. Учените наскоро откриха, че микробите могат да оцелеят при пътуване от Земята до Марс, така че теорията е, че с тях може да се пренесе генетичен код. След пристигането си в другия свят „заредените“ с ДНК микроби биха могли да възпроизведат човешко същество.

„Може би ще колонизираме други светове не с астронавти в космически скафандри, а с бактерии“, обяснява Стелтцер. „Тази перспектива изглежда красива, фантастична“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com