Не на шега - да обърнем внимание на доброто дело

4415
Не на шега - да обърнем внимание на доброто дело

Мюсюлманите от село Козлец, област Хасково, са събрали сами дарения, за да помогнат за възстановяването на християнската църква в селото. Всъщност събрали дарения е малко да се каже – ако не са били мюсюлманите, църква е нямало да има.

Коментар на редактора

Je Suis Идиот

Франция няма да търси промяна в конституцията си, с която да се разреши отнемането на гражданство на френски граждани, които са воювали...

Не е шега и не е измама. Лично кметът на селото Бейнур Кадир е дал пример, като е дарил две кметски заплати. И заслужава повече от похвала – защото в България за истински стойностните неща рядко се говори и рядко се пише.

Това е пример, че различията ни нямат значение, защото моралът е един за всички, независимо от религията. Добрината – също. И име като това на Бейнур Кадир трябва да се помни, да се дава за пример, да се натяква дори. Защото в България накъдето и да погледнем ни заливат лоши примери, натякват ни се непрекъснато. И за капак – Бойко Борисов да ни убеждава колко се работи, като не пропуска да изманипулира редовно в стил „Япония купи от нас компютри”. А когато погледнем – не е купила компютри Япония, ами е върнала. И не са компютри, а компоти.

Днес е хубав, слънчев ден. И нека не на шега да си пожелаем повече хора да постъпват като Бейнур Кадир и съселяните му. За да живеем по-добре, просто трябва да си помагаме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com