Някои хора нямат срам и пред смъртта!

17791
Някои хора нямат срам и пред смъртта!
Снимка: БГНЕС

"С лека ръка уволнихте един достоен мъж - инж. Дончо Атанасов, председател на УС на АПИ и неговите колеги. В този акт нямаше да има нищо лошо, ако не бяхте се аргументирали с квалификацията „престъпна небрежност”. Този пост г-н Атанасов заема от месец декември миналата година. За два месеца очевидно не могат да се възстановят всички поражения, които политическата класа нанесе във времето не само на пътната мрежа, но и на цялата държава. Удобно е да хвърлите на обществото „виновни” и да продължите напред с маршова стъпка да рушите. Всички с интерес ще очакваме как с поетия пред цяла България личен ангажимент ще отворите тунела „Ечемишка” на АМ „Хемус” за безопасно движение на 13.02.2017 година". Това писмо-обръщение до служебния премиер Огнян Герджиков е подписано от трима души – Юлиян Инджов, собственик на фирма „Иса 2000” ЕООД, Веселин Воденичаров и Николай Ръжев, изпълнителни директори на „Автомагистрали Хемус”.

Коментар на редактора

Шефът на АПИ всъщност не е уволнен, а преназначен

Шумно обявеното уволнение на инж. Дончо Атанасов от поста председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" всъщност е понижение. Тов...

Винаги съм смятал, че смъртта е най-универсалният лакмус, който показва дали в хората остава нещо човешко. Трагичната загуба на живот демонстрира най-добре кой все пак има някаква съвест и срам – и то болезнено ясно. Но явно семейната и бизнес връзка с голяма пътно-строителна фирма е оказала влияние върху защитата за инж. Дончо Атанасов.

Дончо Атанасов беше освободен от председателското място на УС на АПИ, но остава в същия този УС т.е. не е уволнен. Дончо Атанасов е член на този УС от 2013 година насам – достатъчно време, за да е наясно с дефектите на системата и да опита поне да се пребори с тях. Например да е кристално ясно кой е отговорен за случаи, при които не са взети необходимите мерки за очевидно опасна инфраструктура.

Има конкретно отговорни лица, а УС на АПИ е отговорният орган за управление на агенцията, чиято задача е да се грижи за инфраструктурата в България. АПИ затова съществува, затова работещите там вземат заплати от данъците ни. Ако обаче ще ни падат по главите камъни и дървье, значи няма нужда от тях. А преназначението де факто не е никакво наказание – то е оправдание!

Ще има уволнения заради инцидента в тунел "Ечемишка"

Служебният премиер Огнян Герджиков уволнява двама души заради инцидента в тунел "Ечемишка", при който от паднала лампа загина жена в пр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com