Пет места в мрежата извън Facebook, където можете да намерите децата си

9404
Пет места в мрежата извън Facebook, където можете да намерите децата си
Снимка: Getty Images / Guliver

Ако децата ви не си прекарват времето във Facebook, къде в мрежата могат да сърфират? Има пет доста популярни възможности, които можете да проверите, за да разберете дали челядта ви не прави онлайн пакости.

Snapchat

Нова измама със SMS се вихри из "Фейсбук"

Социалната мрежа Facebook стана поле на поедната измама. Без знанието на потребителите от техните профили се разпространяват съобщения,...

Това приложение е доста развито – съобщенията, които се пускат в него, се унищожават автоматично. Особено търсено е от тийнейджъри с по-развито въображение, които искат да избягат от родителския контрол. Пуснато е в действие през септември 2011 година, а потребителите изпращат т.нар. snaps – снимки или видеоклипове, които се виждат между 1 и 10 секунди. Времетраенето зависи от лимита, който поставя ъплоудъра. Приложението има вече 100 млн. потребители и дневният „оборот” на snaps-ове е 350 милиона. 26% от потребителите са на възраст между 18 и 29 години.

Pheed

Това приложение е стартирано през ноември 2012 година. Мобилното приложение позволява на потребителите да създават и споделят видеоклипове, снимки и аудиофайлове, като може да се правят излъчвания на живо и да се споделят постове с най-много 420 символа. Pheed имаше 1 млн. потребители само шест седмици, след като беше стартирано, а през март 2013 година отчете 3 млн. потребители. И до края на тази година се очаква тази цифра да се удвои. Според говорителя на компанията Стив Голдбърг Pheed не е рекламирано приложение и не е търсило „купуване” на потребители. 84% от потребителите му са на възраст между 18 и 25 години.

PicsArt

Раздялата в социалната мрежа е по-болезнена

Раздялата винаги е била тежко изживяване, но тя става още по-болезнена в ерата на техническия прогрес. Ако преди можеше да скъсаш снимк...

Това приложение има доста амбициозна цел – да създаде социална общност с художествен характер. Приложението стартира през ноември 2011 година, а чрез него можеш да променяш, редактираш и буквално да рисуваш снимки. За две години PicsArt е изтегляно 77 млн. пъти. 20% от ползващите го са на възраст между 13 и 17 години, а 40% - между 18 и 24 години. Дамите ползват PicsArt много повече, защото помага в сектори като модния.

Tumblr

Микроблог сайтът може още да изглежда като бета версия, но сега има мощта на Yahoo зад гърба си. Tumblr беше купен от Yahoo за 1,1 млрд. долара, след като беше съзададен и стартиран през 2007 година. Оттогава насам има 144 млн. блога и над 65 млн. поста. Tumblr е смес между блог пространство и социална медия – потребителите могат както да пишат, така и да качват снимки и видеоклипове. 60% от потребителите между 13 и 18 години използват сайта, 57% от тези между 19 и 25-годишна възраст също го правят.

Vine

Българският Facebook залага на комуналното начало

Социалните мрежи вече са неизменна част от живота ни – за добро или за не чак толкова добро. Истината обаче е, че без тях малко х...

Това приложение беше стартирано от Twitter през януари тази година. То представлява приложение за споделяне на видеоклипове под iOS. Вече има 40 млн. потребители, а мото му е като това на Twitter – по-малко значи повече. Видеата във Vine могат да бъдат най-много с 6 секунди дължина. А според професора по маркетинг в Университета Алабама Кристи Рейнолдс Vine и Instagram са новите начини за тийнейджърите да комуникират. Проучване на Piper Jaffray сочи, че 26% от тийнейджърите посочват Twitter като важна социална мрежа. Самият сайт трудно може да даде достоверна статистика – и в Twitter, и във Vine няма изискване да се посочва възраст при създаване на профил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com