Русия да си гледа работата!

5678
Русия да си гледа работата!

„Катастрофални последици” очакват българските въоръжени сили, ако не се отърват скоро от зависимостта си от старата руска техника и поддръжката й, каза в интервю за BBC министър на отбраната в служебното правителство на България Велизар Шаламанов. Той посочи, че зависимостта от остарялата съветска техника, за която са нужни резервни части и поддръжка в Русия, е резултат от лошото управление на българските въоръжени сили през последните 10-15 години.

Нашият коментар:

Шаламанов: Армията ни е пред катастрофа заради старата руска техника

„Катастрофални последици” очакват българските въоръжени сили, ако не се отърват скоро от зависимостта си от старата руска т...

Защо всеки, който реши да се противопостави по какъвто и да е повод на руските интереси у нас, трябва да бъде заклеймяван като "американска подлога" и "платен от САЩ предател"?

Тук не става въпрос за лобита, а за обективни аргументи.

А аргументите на Шаламанов звучат повече от убедително. Не е ли факт, че старата съветска техника създава проблеми? Не е ли факт, че руските самолети имат редица недостатъци пред натовските? Не е ли факт, че България се поставя в позицията на скъпа и опасна зависимост, когато поддръжката и ремонтът на военното й оборудване зависят само от един политически и международен субект? Субект, който, както прекрасно знаем, има своите интереси.

Защо да е укорително желанието страната ни да се сдобие с по-модерна западна техника? Само защото престъпваме болната и криворазбрана от някои "лоялност", която незнайно защо дължим на Русия во веки веков?

Жириновски: Плевнелиев е негодник, трябва да пълзи в краката на Русия!

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски нападна българският президент Росен Плевнелиев заради интервю...

Тук става въпрос за национална сигурност. НАЦИОНАЛНА. И е важен единствено НАЦИОНАЛНИЯТ интерес. Това е отговорната позиция. И браво на Шаламанов и Митов, че в конкретния случай я защитават.

Що се отнася до Русия, фактът, че се разпени така заради някакви си самолети, навежда на мисълта, че братушките страдат от далеч по-дълбоки комплекси и страхове, отколкото биха си признали.

Така че, Русия да си гледа работата. Не дължим обяснение на никого за изборите, които правим като суверенна държава. И не дължим лоялност към никого, ако това вреди на националния ни интерес.

 

Митов и Шаламанов показаха важността на личностите, каза Радан Кънев

Лидерът на ДБС Радан Кънев нагледно доказа с думи, че не политиките, а личностите са важни, за да могат политиките да станат факт. В п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com