САЩ разсекретиха тайни схеми на летящи чинии

55861
САЩ разсекретиха тайни схеми на летящи чинии

Дори и да не вярвате, че извънземни са посещавали Земята, или да не сте фен на Световната конспирация, ще трябва да приемете летящите чинии за „чиста монета“. В случая обаче не става дума за НЛО с извънземен произход, а за секретен американски проект за създаване на апарат в стил „летяща чиния“. За съществуването му стана ясно само преди дни, когато в Националния архив на САЩ бяха открити разсекретени записи, свързани с разработката на подобна машина.

Името на проекта е «Project 1794, Final Development Summary Report» и в него се съдържат непубликувани до този момент схеми на устройства, наподобяващи летяща чиния.

НЛО прелита над бременна жена? (Снимка)

Две сестри се взират към вечността и отвъд нея за доказателства, след като забелязали, по думите им, жужаща светлина във форма на НЛО. ...


Изображенията са съпровождани от надписа «USAF Project 1794», а самите документи датират от 1 юни 1956 година, съобщава news.cnet.com. Според документите, машината е била разработвана в периода от 1951 до 1956 г. По плановете свръхзвуковата летящата чиния трябвало да излита и каца вертикално, подобно на VTOL летателен апарат, както и да развива скорост до 4 маха или от 3200 километра в час до 4300 километра в час. Максималната височина, на която машината трябвало да се издига, е 30.5 километра, а максималната продължителност на полета – 1900 километра.

Документът предвиждал за разработката на прототипа да бъдат необходими от една до две години.  За реализацията на проекта пък били заложени 3.16 милиона долара. Приравнено в съвременни пари, тази сума е еквивалент на 26.6 милиона сегашни американски долара.

С разработката на летящата чиния и реализирането на проект „Project 1794“ били натоварени специалистите от канадската компания Avro Aircraft Limited. Те успели да създадат два прототипа на уникалния за времето си апарат.

НЛО над Благоевград?

Шест светещи обекта прелетяли снощи над Благоевград, твърдят очевидци. Необичайното явление било забелязано към 20.15 часа снощи. От д...

Нито един от тях обаче не се оказал достатъчно успешен и бил доста далече от предвидените в проекта характеристики на летящата машина. Най-голям бил неуспехът на специалистите във връзка с постигането на необходимата височина на полета – прототипите се издигнали на средна височина едва от един човешки ръст.

Заради неуспеха на канадските инженери, или поради други причини, които на този етап все още не са ясни, през 1960 г. „Project 1794“ бил прекратен.

Редактор: Анна Маринова

НЛО до Истанбул, признаха снимките за автентични

За пръв път в историята на уфологията авторитетна институция като TUBITAK (Турският съвет за наука и технологии) официално призна кад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com