Шишковците здраво ги заболя от "Булгартабак"

21906
Шишковците здраво ги заболя от "Булгартабак"
Снимка: Да, България

В истинска медийна вахканлия, преминаваща в кресчендо с истерични нотки, се превърна импровизираната пресконференция на председателя на "Да, България" Христо Иванов, докато той внасяше искане да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност заради доклад на турските власти относно "Булгартабак".

Коментар на редактора

Приватизацията на ГЕРБ смърди на морал

Не искате ли справедливост? Така партията на Бойко Борисов "Граждани за Европейска България" представи своята инициатива за премахване ...

Шумотевицата, която вдигнаха медиите от обръча на Делян Пеевски, е крайно показателен. Водени от „репортер-доайена“ Илиана Беновска, те направиха всичко възможно да превърнат във фарс искането на Иванов за КСНС относно въпроса има или няма контрабанда от "Булгартабак" към Близкия изток и финансиране с тази контрабанда на терористични организации. Механизмът е добре известен – порой от въпроси от всички страни, с които да объркат отговарящия и евентуално да се възползват от някоя дума, извадена от контекст, за да "произведат" новина. Видеото от подобието на разговор категорично го доказва.

Показателно е, че в отчаянието си медийните глашатаи на Пеевски стигнаха дотам, че да питат защо Иванов, щом е политик, не коментира бюджета, майките и детските, а се занимава с въпроси, касаещи даже тероризъм.

А темата е изключително сериозна, защото касае контролът над "Булгартабак" - едно от ключовите предприятия за държавата, най-вече защото дълги години неговата дейност влияе решаващо на благосъстоянието на тютюнопроизводителите в България, които, всички знаем, чии гласоподаватели са. За позабравилите читатели и колеги, "Булгартабак" стана собственост на неизвестно физическо лице и то потвърдено от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)! Само този скандален факт е достатъчен за мащабна проверка, но такова нещо не се случва вече три години! Сега, обаче, става още по-интересно, предвид отношенията между България и Турция по време на второто и третото правителство на Бойко Борисов. При посещението си в Саудитска Арабия, Борисов подчерта изрично, че България никога не води политика на противопоставяне срещу чужди държави. Е, щом е така, вземаме отново пуканките и гледаме!

Христо Иванов смята, че догодина България ще има нов главен прокурор

Понеже предполагам, че следващото лято Цацаров ще се премести в Конституционния съд и ще имаме нов главен прокурор, ние и него ще го кр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com