X
 
 

Смешният плач срещу Слави, който не сбъдна сънищата на бг журналистиката

28690 12
photo of Смешният плач срещу Слави, който не сбъдна сънищата на бг журналистиката
Снимка: Колаж/Actualno.com
Има нещо твърде нелепо в това, че точно журналисти дават акъл как Слави Трифонов трябвало да проведе интервюто си срещу Борисов. Защо не задал онзи въпрос, който трябвало да зададе, защо не му отговорил по онзи начин, по който трябвало да отговори, защо реакциите му били забавени и дал мегдан на Бойко да си разиграва коня. Дори Валерия Велева надигнала глас как Бойко разгромил Слави. Но драга Валерия, виждали сме как вие правите интервюта. И баници. И други неща. 

Ще ми се смутено да попитам: вие като сте журналисти, и сте толкова прецизни, точни, наблюдателни, защо не попитахте Борисов сами за всички тези неща през всички тези години? Защо трябва Слави Трифонов да ви сбъдва неосъществените мокри сънища за саморазправа с Борисов и да проявява мъжество там, където вие така или иначе не го проявихте? 

Всеки журналист може да си извади акредитация за Министерски съвет, може да си извади акредитация за парламента, да отиде на пресконференция на Борисов, да го хване в кулоарите, да си включи диктофона и да го пита абсолютно всичко, което си поиска. Точно така, както навремето българите в Лондон го бяха разкостили и директно му зададоха въпроса дали когато се погледне в огледалото вижда Пеевски. Това бяха най-обикновени хора, на които не им пукаше за нищо и които имаха смелостта да изпържат Борисов без всякакви скрупули. Смяха му се, подиграваха го, смазаха го. А истината е, че този въпрос може да се зададе съвсем спокойно и тук: има стотици ситуации, в които Борисов е в публична роля и пред камери. Може да го пита дори стажант-репортер от начинаещ вестник.  

Но не. Слави Трифонов се превърна във Великия посланик на несбъдналата се българска журналистика и тя се разсърди и нададе детски плач; вкопчена в шлифера на Трифонов заподскача - батко, батко, защо не го пита за това? Защо батко Слави не пита това, което аз никога не попитах? Какъв батко си ни ти, и впрочем - купи ми сладолед и пуканки, качи ни на мотора да покараме и ние. Така както народът по месиански избра Борисов, така и Слави трябваше месиански да ни изведе от тежкия нокдаун, в който е изпаднала българската журналистика. Нещо като Батман срещу Супермен, двама супергерои, които трябва да проектират всичко онова, което мислим, но или не можем, или ни мързи да попитаме. И още нещо не разбрах - абе нали Слави беше чалгар? Как стана така, че сега тоя чалгар трябва да ви изнесе урок по журналистика? 

Трифонов действително не беше във форма и изпусна златен шанс. Но какво за стотиците шансове, които бг журналистиката изпуска системно и калкулира битката си с напътствия в социалните мрежи, вместо с истински въпроси? Краят на тази професия изглежда така: вдигнати насълзени очи към омразния вожд на чалгата, който презирахте, а изведнъж се наложи да ви репрезентира. Това не е просто чалга, това е ферари с цвят червен, жива рана и нирвана кьочек. Прощавай батко Слави: ти повече не си ни батко. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 12 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  С. Трифонов наистина не зададе точните въпроси, обаче остави ББ да се изложи като кифладжия. Министър председател а не знае основни неща за икономиката на държавата която управлява. Е това е важно скъпи коментиращи не, че на всички не ни е ясно колко "багаж" носят и двамата. Благодарете на Трифонов, че ви показва какви капути ни управляват. За това казионните журналя плюят Слави. Отворе виж още ›› те си очите ...
 • Варасан 11 Варасан преди 8 месеца Профил на трол?
  Чета че Трифонов изпуснал "златен шанс" Шанс за какво? Има ли тук някой който може да отговори?
 • Анонимен 10 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Много слаб анализ. Истината е, че сам чалгаджията се насади на пачи яйца, като се правеше на голям мъж, как ще навре в миша дупка ББ. Песнички, политически искания и друг дрън-дрън. Просто се прицели по-високо, от колкото му стигаше интелекта и логично се издъни. Цялата помимия, която сега се излива върху му, той си я забърка сам. Всеки сам си заслужава феновете, защото той си ги отглежда. Така че виж още ›› , горните писаници са абсолютно излишни.
 • Биволъ - уточнение: 9 Биволъ - уточнение: преди 8 месеца Профил на трол?
  Борисов при Слави заяви, че защото сме били осъдени от руснаците за АЕЦ Белене, сме били принудени да платим глоба от 1.2 млрд. лв. и заради това сега трябвало да подновим проекта. И каза, че НЕ можело да се обжалва... Подобни неистини от некомпетентност ли се говорят или от неинформираност? Или от нещо друго. Във всеки случай това е държавна измяна. А ЗАЩО сме осъдени от международния арбитраж. виж още ›› Биволъ го разкри преди повече от година и половина. Нито една бг медия обаче не посмя да спомене това разследване дори. Автоцензура???? Четете и гледайте ТУК : bivol.bg/anexe-12-krasimir-parvanov.html
 • Биволъ - уточнение: 8 Биволъ - уточнение: преди 8 месеца Профил на трол?
  ББ чете на Слави от пищова: "Външният дълг е 20%, но искам да кажа на уважаемия господин, че скоро ще стане 17%..." Ето официално извлечение от регистрите на БНБ, колко е брутният ни външен дълг за август т.г. - огромна сума от почти 34 млрд.евро или цели .... 64% от БВП!!! Ама Слави от де да знае
 •  7 преди 8 месеца Профил на трол?
  Трифонов няма общо със журналистиката.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  "Слави Трифонов не бил във форма". Що за нелепа констатация ? Истината е, ще Чалгаринът е с пословично ниска обща култура и че няма грам помпетентност по икономика и управление, за да може да опонира. Не че Бойко Борисов е толкова квалифициран, но в сравнение с Дългуча е къде, къде по-ерудиран, а да не говорим за безспорните му качества на обигран играч !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Потресаващо! Аптеките са крили "най-мощния" лек против гъбички по ноктите!Виж крема ,който може да помогне и на теб да се избавиш от досадните гъбички по ноктите на този сайт :bit.ly/2oOsQJq
 • Анонимен 4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  хайде пак ода за чалгарина. нали го видях какъв е тих и примирен. даже му беше неприятно това занимание.
 • Ехо 3 Ехо преди 8 месеца Профил на трол?
  Действително, никой журналист няма морално право да критикува Трифонов за проваленото интервю с Борисов! Но какво ме грее това мен, както и нескопосаното интервю!?
Нагоре
Последно в Актуално