X
 
 

Спокойно - след изборите ще има пак други глупости за забавление

5046 1
photo of Спокойно - след изборите ще има пак други глупости за забавление
Снимка: колаж/Пламен Ставрев
Широката колективна халюцинация, че местните избори са част от ексклузивно събитие, разтърсващо всички малки, големи, от Самоков до София и от продаден глас за 20 лева до продаден концерт на Ицо Хазарта, би следвало да се демаскира. В крайна сметка съвсем скоро предстоят страшно интересни събития, за които всеки ще може да се изказва със същия успех, с който се изказва за това кой кандидат да бъде подкрепен. 

1) Хелоуин или Деня на будителите

Ето, задава се нещо много интересно, което никога не сте чували и за което никога не сте се изказвали. Само сега ще имаме златния шанс да кажем, че 1) Хелоун е западнало западен празник, който проваля младите поколения и ги възпитава в чужди ценности като на всичкото отгоре ги кара да посрещнат с махмурлук много по-ценен празник и смислен празник на следващия ден. Или пък че ) какъв е проблемът, ако младите искат да се забавляват нека го направят, аман от пишман патриоти, които изместват родолюбието с декларативно честване на определени събития и ако се откажеш от него моментално си обявен за чуждопоклоник и малко мръсничък, недостоен човек, с промиван с десетилетия мозък. 

2) Снегът заваля

Остават само няколко дни до момента, в който всеки ще е видял, че навън вали и общо взето пак всеки ще документира обстоятелството, че навън вали в социалните мрежи. Ако и без това си свикнал поради политическите разпир да маркираш очевидното, сега ще има златния шанс да го направиш пак, не за кметски кандидат, а за природно явление. Но не бива разликите между двете да те притесняват особено. До оня ден си турил профилна снимка с онзи избраник, за когото си решил да гласуваш - информация, от която всеки твой приятел има страшна нужда и държи да разбере задължително. Сега обаче ти е едно социално празно и може да замениш цялата работа с навалелия сняг от терасата. Между другото, вкарай към това и онзи цитат на Камю за дълбините на зимата и непобедимото лято. 

3) Мръсният въздух

Тук има две закономерности. Едното е първо да пропуснеш да гласуваш на изборите, а второто е после да се качиш в колата си и да се забиеш по центъра, за да прекосиш същата дистанция, която се минава за 12 минути с метро за 45 в колата. Но понеже си попаднал в задръстване, формирано от хора с приблизително сходен лайфстайл на твоя, всички може да обсъдите заедно колко е лош въздухът и как тук "не се живее просто".  

4) Стратегията за детето

След като приключат всички неразбории около изборите все пак може да се върнем на добрата и весела тема за Стратегията за детето и за това как норвежците идват просто и го взимат. Какво значение има някакъв си кмет на фона на тази угроза? И да са хубави улиците, и да има работа, и да е удобен градския транспорт и чист въздуха - защо ми взеха Митко? Защо ми го отмъкнаха? 

5) Слави Трифонов

Диалогът между нематакавадържава и съсипахаятаядържава винаги ще продължава с пълна сила.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Господ 5 дни сътворявал света, на 6-я ден създал жената и завинаги отнел спокойствието в него, след нахлуването на прабългарите и съпровождащите ги диви племена била унищожена културата на цивилизования свят по нашите земи и за капак се разпространила повсеместно глупостта и простотията довела до законни престъпници наречени политици, след което вече всичко било едно голямо забавление или КОЙ знае виж още ›› ...
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...