Таблетът, който стана кухненска дъска за рязане

10191
Таблетът, който стана кухненска дъска за рязане

Тези, които обичат да прекарват голяма част от времето си в кухнята и да се вихрят в кулинарни подвизи, ще се зарадват на един нов „готварски инструмент“. Става дума не просто за обикновен кухненски аксесоар, а за съчетание между един от най-старите кухненски атрибути и модерен технологичен продукт.

Новата разработка представлява необичайно съчетание между дъска за рязане и... таблет.

Aiden - мобилното приложение, което лекува депресия

Aiden е мобилно приложение за улесняване на комуникацията между пациенти, страдащи от депресия и терапевтите им. То е спечелило награда...

Продуктът носи названието Chop-Syc и е разработка на британска студентка специално за конкурса за най-добър дизайн на битов прибор, организиран от европейския клон на компанията Sharp. Младата дизайнерка спечели първо място и награда стаж в японската корпорация, благодарение на находчивостта и креативността си.

На външен вид Chop-Syc напомня доста на обикновена дървена дъска за рязане. На повърхността й обаче има монтиран сензорен дисплей. Собственикът на високотехнологичния продукт може не просто да реже различни продукти върху него, но и да сърфира в интернет, докато готви. По този начин може бързо да намира нови и интересни кулинарни рецепти, всевъзможни съвети за хранителните продукти, да се включва в кулинарни форуми и т.н. Може дори да поръчва директно в онлайн магазините хранителни продукти или подправки в момента, в който установи, че някой компонент не му достига за приготвянето на вкусно ястие.

Според специалистите от Sharp дъската-таблет ще се хареса най-вече на хората, които се стремят да водят здравословен начин на живот.

Те са особено склонни да търсят в интернет всякакви любопитни съвети относно здравословното хранене и експериментират в екзотични продукти, подправки и начини на приготвяне на храна.

Решете спора на технологиите. Спечелете лаптоп!

Иновативен, нов модел, комбиниращ удобството на сензорния IPS Full HD дисплей с технологията TRILUMINOS и свободата на движението &ndas...

Въпреки потенциала на Chop-Syc, от компанията не са сигурни дали в крайна сметка таблетът-дъска ще се появи на пазара. От фирмата признават, че сензорният екран може да не издържи, ако собственикът реше да реже нещо по-твърдо на него – например замразено месо. Обмисля се също как да се осигури пълната херметичност на продукта, така че той да работи безпроблемно на кухненския плот, където течностите обикновено са в изобилие. Специалистите се надяват тези проблеми да бъдат разрешени в най-скоро време.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com