Трайков и Дянков - много ли говориха против Борисов?*

16467
Трайков и Дянков - много ли говориха против Борисов?*
Снимка: БГНЕС

Обвинение в безстопанственост и за престъпление по служба – това е новината на вчерашния ден що се отнася до двама бивши министри от първото правителство на Бойко Борисов. Става дума за бившия енергиен министър Трайчо Траков, който е обвинен в безстопанственост и за бившия вицепремиер и бивш финансов министър Симеон Дянков, който е с обвинение за престъпление по служба.

Коментар на редактора

Тези обвинения демонстрираха нагледно, че едно твърдение, което се набива на очи в "Яневагейт", е факт. А именно – срещу всеки значим в България прокуратурата има компромати.

По случая има крайно интересни въпроси, на които и двете страни не дават отговор. Те обаче са показателни защо се стигна дотук.

Трайков обяви прокуратурата за кафява медия, насочи вниманието към Бойко Борисов

Вчерашният брифинг на прокуратурата ме убеди, че целта не е да се търси справедливост. Прокуратурата действа не като държавна институци...

Към прокуратурата:

1. Има ли в постановлението с обвинението на Трайков твърдение, че със сделката е ощетен Сребърния фонд?

2. Още по-важно – има ли официално някакви претенции относно Сребърния фонд и към Дянков? Цяла България знае чия беше идеята да се запушат бюджетни дупки с парите точно от Сребърния фонд и не беше на Трайчо Трайков.

3. В този ред на мисли – защо говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заяви пред БНТ, че единственият отговорен за апортното дружество "Държавна консолидационна компания" ЕАД (ДКК) е Трайчо Трайков? ДКК беше създадено по антикризисната програма на Симеон Дянков т.е. то е рожба на политическа стратегия. Само че в българското законодателство не е предвидено да се търси отговорност на държавници за формулирането на политики и стратегии ...

4. Защо няма още обвинения към ръководството на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК)? АПСК е органът, занимавал се с оперативната дейност по продажбата на миноритарния дял на EVN. Председател на Надзорния съвет на АПСК по това време е сегашният председател на КЗК г-жа Юлия Ненкова, чийто син Александър е депутат от ГЕРБ. Припомняме, че когато прокуратурата се разработи по казуса „Белене”, първо бяха обвинени бившите директори на НЕК Любомир Велков и Мардик Папазян, а чак след това дойдоха официалните обвинения към бившите министри Петър Димитров, Румен Овчаров и Делян Добрев. Сега защо логиката е сменена - защото Трайков и Дянков говорят напоследък против Бойко Борисов ли?

Дянков: Всички мои действия като министър бяха законни

Всички мои действия като вицепремиер и министър на финансите бяха стриктно съобразени с принципа точно изпълнение на действащите зако...

Към обвиняемите:

1. Действително ли дружеството "Булброкърс", което е де факто на Иво Прокопиев, е било хем довереник, хем посредник между държавата и ЕВН АГ Австрия?

2. Вярно ли е, че в проспекта за аукциона "Булброкърс" са обявили, е ЕВН АГ Австрия няма да купува миноритарния дял?

* Отговорите на "Булброкърс" вижте ТУК!

Към момента повече въпроси има към прокуратурата и отсега можем да се обзаложим дали някой измежду Дянков, Трайков, Овчаров, Добрев, Димитров, Петър Москов – всичките сдобили се с различни обвинения, накрая ще получи по-значима присъда или ще повторим случая "Христо Бисеров", където обвиненията за пране на пари и валутно престъпление заминаха в кошчето, защото прокуратурата действаше на принципа "една жена на пазара каза", а не намери истински доказателства? Аз залагам на второто - тенденцията българската прокуратура да не доведе до успешен край нито едно знаково дело не е от вчера!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com